Folksurret från den 10/7

Skarsjöfolkets surr när LSK tog bortapoäng på anrika Kopparvallen 10/7

Åtvidaberg och Kopparvallen har genom åren varit en nog så svår nöt att knäcka.
Oavgjort blev det senast, åren 2018 och 2019 slutade båda gångerna med 1-1.
Våra gröna ledde matcherna till sista minuten, men strulade till det och tappade segern.
Fjärrskådandet i Sunes korvbar fick segerkorven att fastna i halsen och ett folk i upplösning!

Skador och avstängning hade nu också tvingat Tränar-Erik att sätta sig själv som avbytare.
Förhoppningen på nya bortapoäng var lagom så stor när man i sin ensamhet skulle fjärrskåda matchen. Sunes korvbar var inte tillräckligt attraktiv denna gång, då senaste Kopparvalls-matcherna låg i avskräckande åminnelse och regnet stod som spö i backen både här och där.

Men vårt ungdomliga lag var naturligtvis inte hämmade av dessa debacles utan drog igång sitt snabba dribblande historiebefriat. Men att se förra matchens ”tvåmålsfrälsare”, lagkaptenen reslige Anton placerad som ny på mittbakslinjen ingav viss oro. Vem skulle bli matchavgörare då, eller hade månne ”målarmästare” Tobias Hysén vaskat fram någon ny?

Första halvlek blev med dom förutsättningarna en omväxlande och småtrevlig tillställning men utan några hårresande målsituationer. Ja frånsett varsina öppna mållägen efter dryga halvtimmen. Först rödstrumpade hemmalaget med ett målstolpesvidande hörnavslut och sedan en perplexad Akamatsu som i sin iver att sätta målvaktsreturen i nät prickar stolpen!

Hur skulle nu halvtidresultatet 0-0 sluta, gick tankarna medan man själv tankade upp med tålamodsenergi i spänd förväntan. Knappt hade bollen kommit i rullning förrän en rödstrumpa rundade vår ”omplacerade rese” Anton och surt överlistade mål-Oliver till 1-0. Ett baklängesmål som dock satte extra fart på våra nya idoler, som tog över matchandet.

När så Oskar Lindberg kom in halvtimmen kvar blev det omgående exekvering av Tobias lära.
Oskar kom in med det ena snabba avslutet efter det andra innan han avslutade ett fint högeranfall med att pricka in 1-1 och ledningsmålet hängde i luften. Ivern att följa Tobias råd gjorde att siktet och fotställningen uteblev, så skotten brann iväg sidan av eller i högan sky.

Men det blev inga fler mål så 1-1 historien upprepade sig, och med den har våra nya idoler också blivit en del av den. Men trots utebliven ny bortaseger vill folket gratta Tränar-Erik med stab och hela truppen för en fantastisk första seriehalva. Inte ens optimisten hade trott på en femte plats, 25 poäng och bara fem mindre än segeråret 2019.

Ha nu en välförtjänt skön semester!

Gunnar på Orust


SÄKRA DIN PLATS TILL NÄSTA MATCH:

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail