Folksurret mot Assyriska 26/9

Folksurret på Skarsjövallen när LSK kryssade mot Assyriska 26/9

Att det skulle bli en svår match mot ett Assyriska i poängknipa var folket beredd på. Men att det skulle bli seger och revansch för den lite nesliga premiärförlusten mot Assyriska rådde knappast något tvivel, när uppåt 400 LSK-fans äntrade Skarsjövallen i sensomrigt härligt väder. Folket bänkade sig för att på sedvanligt sätt följa sina yrväders leklynne på plan.

Men det kändes ligga något lurigt omen i luften vid entrén. För de vitskrudade gästerna från Jönköping såg riktigt heta ut under uppvärmningen, och så kunde man se att två av våra bästa målgörare Anton och Johan samt säkre försvarseleganten Garcia satt på läktaren p.g.a. avstängning och skador. Att man också saknade full uppsättning på bänken stärkte viss oro.

Våra unga yrväder med Murana Conteh och Ken Akamatsu på spets verkade dock helt oroade om något omen, utan drog igång en lustiger dans och satte press på gästerna. Efter knappa kvarten fick man så skåda ett av Skarsjövallens vackraste och effektivaste anfall i år. Fredrik Martinsson sprintade fram i expressfart på högerkanten och precispassade Murana som elegant pangade in 1-0, och folkets oro var nu som hejdlös bortblåst.

Ett par minuter senare skulle även Samuel Ohlson visa att han minsann också kunde sprinta fram på sin vänsterkant och precispassade Murana som nu med en nick var mycket nära att utöka ledningen, men nicken svedde utsidan av målstolpen. Någon form av hybris och prestationsångest tycktes med detta ha kommit över de våra, för gästerna tog över spelet och var en mirakelräddning av Oliver från att kvittera innan halvtidspaus.

Nu började folket få tillbaka oroskänslan, men där flera försökte lugna ner med, att det här kommer Tränar-Erik prata ut med sitt lag och fixa till. För det skulle ju bara bli seger! Knappt hade halvleken startat förrän folket blev bönhörda, när Murana slets ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Den sätter Ken hur säkert som helst i mål trodde folket. Det började bra när målvakten kastade sig åt sin vänstra stolpe och Ken satte bollen mot andra stolpen, men tyvärr på fel sida så den ”säkra tvåmålsledningen” flög sin kos.

Trots den skuffelsen trummade de våra på med flera farligheter med inspel från båda kanterna till målhungriga Murana och Ken. Men ny form av ångest tycktes åter drabba de våra, och som förstärktes när gästerna pangade in en otagbar kvittering. Nu måste väl ändå Erik ta in lagets ”tvåvägsspelare nummer ett” Mehmed, för att få lite lugn och stabilitet i laget, surrades det ordentligt på surrbänken!
Men vad hände när så Erik till slut släppte in Mehmed? Jo suveräne Mål-Oliver måste avvärja en uppenbar bortaledning med att helt sonika sparka ner den som skulle sätta bollen i mål. Ett självklart rött kort och utvisning blev följden och folket fick äntligen se Franko Skugor besätta målvakteriet. Han blev prövad omgående med att mota den efterföljande frisparken.

Strax därefter var Franko i samma utmaning som gav Oliver utvisning, men fixade till det med en hårsmån, och Erik slapp att sätta in en utespelare som målvakt.

Matchen slutade med målchansdramatik ända in i sista sekunden av övertidsminuterna, så 1-1 stod sig till får väl sägas, hygglig salomonisk rättvisa. Men trots missade två poäng så skall laget ha folkets eloge för sin insats och tack för spänningen och ”komigenönskan” till matchen mot Österlen på lördag.

Gunnar på Orust


SÄKRA DIN PLATS TILL NÄSTA HEMMAMATCH:

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail