Folksurret mot Lund 18/9

Murana Conteh sköt en av projektilerna som gick in. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Skarsjöfolkets surr när LSK bortabesegrade Lunds BK 18/9.

Vad hade nu Erik hittat på för finurlighet till matchen mot Lunds BK på Klostergårdens IP?
Skulle man verkligen tordas följa streamsändningen efter att ha studerat startelvan?
Tre-fyra nyckelspelare saknades av olika anledningar. Så att få till en nästan fulltalig trupp till Skåne hade för folket de okända P17-grabbarna Melker Regland och Anton Daläng tagits in.

Det kunde ju inte gå bara, gick funderingarna när drabbningen drog igång mot hemmasvåra gulsvarta Lundensarna, som inte förlorat en hemmamatch på nästan ett år. Men kunde två unga grabbar ställa upp för laget så kunde väl även folket ”visa deltagande” i denna svåra ödesmatch. Även bildspeakern tycktes inledningsvis vara helt säker på en ny hemmaseger.

Men hej vad man bedrog sig! Det nykomponerade LSK-laget satte omgående press på hemmapågarna så dom tappade luften. Hela Lund verkade ha andtäppa idag, och inte insett behovet att vara rejält ”uppblåsta” för att rå på LSK, ja inte ens bollarna var riktigt uppblåsta. När så domaren till slut kunde acceptera en lagom rund boll kom den grönvita effekten.

Så innan första kvarten var spelad hade LSK med projektiler från Murana Conteh och Anton Henriksson tagit en tvånolledning, med bud på det dubbla. Under första halvlek var det, med några få undantag, övervägande spel och farligheter mot hemmamålet. Våra gröningar tog all luft, så vid halvtidsvilan tycktes såväl bollarna som hemmaspelarna behöva luftpåfyllning.

Andra halvlek startade upp med samma fina press från de våra och man hade nästan antecknat en 3-0 ledning, när det började hårdna till sig och bli grinigt på plan. De gulsvarta hade också fått lite mer luft i lungorna och spring i benen, och de våra hade lite sjå med att värja sej. Man kom några gånger på efterkälken, men då visade Mål-Oliver vanlig omutlighet.

Det gick helt enkelt inte att överlista Oliver, och våra gröna kämpade på för att han och laget skulle hålla sin sjätte målnolla. Laget visade under de sista historiskt sett svåra tio minuterna, att man nu också övat spelfördröjning och lyckades med detta tills matchen blåstes av.

Bra gjort, som lovar gott och får folket att strömma till söndagsmatchen mot Assyriska!

Gunnar på Orust


SÄKRA DIN PLATS TILL NÄSTA HEMMAMATCH:

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail