Folksurret mot Qviding 15/10

Bergman räddar Söndergaards fridpark. FOTO: P. Stenbaek.

Skarsjöfolkets surr när LSK hemmabesegrade Qviding 15/10

Efter förra veckans chockerande budskap om att Erik Lund lämnat tränaruppdraget så var det om detta som folket surrade mest inför matchen mot Qviding. Lokalmedias spekulationerna och forskning om bakomliggande orsaker och ledningens ”inga kommentarer” spädde på surrandet. Så med spänd förväntan tog man sig till Skarsjövallen denna lagom varma fredagskväll i halvmånens sken.

Hade historien och den nye tränaren gett återverkan på spelet och spelarnas uppträdande? Det man först märkte av var att spelformationen ändrats till 4-4-2, som gladde oss som gillar den formationens enkla sätt att skapa stabilitet i spelet. Det andra var att ”mästerbacken” Fredrik Martinsson blivit yttermittfältare med till synes ”fria tyglar”.  Fredrik for fram som virvelvind över hela plan och skapade oro matchen igenom hos de lilavita gästerna, ja ibland även hos de egna tyckte folket.

För ovanlighetens skull var nu också ersättarbänk rejält besatt, för nu skulle det minsann bli en rejäl kamp för tre poäng. Matchen började också med friskt och frejdigt spel från båda lagen där gästerna var snubblande nära att likt bortamatchen mot Qviding tidigt nicka in ett ledningsmål, men bollen svedde denna gång utsidan av Mål-Olivers vänstra stolpe. Men likt förra matchen, då med nick, drämde lagkaptenen Anton in en målvaktsretur strax före pausvilan och folket kände sig lagom till mods med 1-0 ledning inför andra halvlek.

Som vanligt var det ett taggat LSK som kom ut till andra halvlek och brände direkt på med ett par ordentliga målchanser. Nu var det LSK mest för hela slanten, men en duktig Qvidingmålvakt och lite fortfarande omständlighet i avgörande skeden höll folket i olidlig spänning nästan hela matchen ut, för ledningen kändes inte säker och gästerna hade en del inte ofarliga tillbud. Men försvaret höll tätt och Oliver var åter omutlig med ett par svettiga räddningar.

Det skulle dock dröja till nästsista ordinarie spelminuten innan folket skulle komma till ro. Inbytte ”Mr Medi” kunde då göra sitt andra seriemål och likt en yngling visa glädje över att ha förvaltat ett fint förarbete på högerkanten fån matchens lirare Garcia Olsson och virvelvinden Fredrik. Trots hela sex minuters tilläggstid, hur domaren nu kunde plocka fram så många, kunde LSK bärga sin tionde seger med 2-0 och befästa en stabil sjätteplats när fem omgångar återstår.

Bra gjort grabbar, och glädjande att ni tagit rådande turbulens med fattning och presterar resultat oavsett tränarbytet. Nu återstår för ledningen att ge folket och supportergänget ett förtydligande bakom det som hänt och händer. För kvällens match saknade supportrarnas uppmuntrande hejarop och även en hel del folk.

En avtackning inför folket av Erik, som tillsamman med Vigan ligger bakom lagets fantastiska prestation, skulle glädja ofantligt!