Folksurret mot Skövde 4/9

Skarsjöfolkets surr när LSK tog bortapoäng mot Skövde AIK 4/9

Ny utmaning väntade LSK, och folket såg fram mot en spännande drabbning mellan två lag som kämpar rejält mot serietoppen. Men drabbningar på Södermalms IP i Skövde har ju genom åren varit sisådär för LSK. Senast LSK var där våren 2019 blev det förlust med 2-1. Hemma gick det bättre med en 3-0 viktoria på hösten, som följdes upp med 2-1 i våras.

När det nu visade sig att backarna Mehmed och Garcia Olsson saknades i truppen var det med blandade känslor man trotsade det härliga sensommarvädret och skuggade in sej framför TV-skärmen. Känslorna blev inte mycket bättre under hela första halvlek. För det var två till synes nervösa lag som spelade därefter, frånsett ett par farliga hemmachanser.

Eftersom man ändå gett upp solandet så blev man kvar i skuggan med förhoppningen att spelet i andra skulle bli mer underhållande. Att våra gröna fått i sig stärkande dryck och några kloka ord av tränar-Erik, för det måste till för att folket skulle orka stå ut. För första hade varit en enda lång lidelse och oinspirerat att man ibland kollade in tivolit i bakgrunden.

Även vår amerikan Garcia hade det svårt att få utdelning på sitt härliga härjande, så han blev snart i andra ersatt av vår japan Ken Akamatsu, och då kom plötsligt våra gröningar upp till sedvanligt vägvinnande och roligt spel. När så Ken lirkade sej igenom hemmaförsvaret och satte dit ledningsmålet piggnade man till, och började vädra en speländring och tre poäng.

Och som vi bjöds på den ena farligheten efter den andra och frilägen framför öppet mål. Ja nu var folket med på noterna och hade noterat 2-0 flera gånger, då det hände som inte fick hända. Mitt i LSK-pressen så tappade man bollen när knappa tio minuter återstod, och hux flux flax ramlade den ner på en Skövderöding, som drog till för kung och fosterland till 1-1.

Trots fortsatt LSK-press så höll det på att bli som mot Tvååker, folkets orosångestexempel, när mål-Oliver fick använda hela sin kropp för att stoppa en onödigt frispelad Skövderöding och ryggen på Berisha hindrade 2-1. Då var det nära för hjärtsnörp igen. Grabbar, ni skrämmer stundtals folket med ert ”ungdomligt gröna” spel! Men bra gjort att ni ändå klarade 1-1.

Gunnar på Orust


SÄKRA DIN PLATS TILL NÄSTA HEMMAMATCH:

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail