Folksurret mot Torn 9/10

Vad hade nu Erik hittat på för finurlighet till matchen mot Torn? Tänkte folket när man klickade in på LSK:s hemsida i lördagsmorse och läser: STORT TACK FÖR DINA INSATSER I LSK ERIK! Men vad nu då, redan ett välförtjänt riktat tack? Det återstår ju sju omgångar. När man lite chockerad fortsätter läsa nyheten så får man klart för sig att LSK-ledningen och Erik tycks ha en oförenlig uppfattning om LSK framtid?

Så det blev att något ”slokögat” slå på fjärrsynen och se om våra gröna idoler också tagits ”på sängen” och fått någon inverkan på spelet.

Tornvallen i Stångeby i utkanten av Lund har ju i ett LSK-perspektiv en nog så intressant historia. Första gången LSK var där våren 2018, blåste det så in i nordens tvärs plan att flaggstängerna var stormflaggade och där spelet och bollen stup i ett for ut på planens läsida. LSK blev då blåsta på alla poängen. På försommaren 2019 var vädret om än etter värre och matchen fick flyttas en timme då det åskade, blixtrade och tokregnande från en öppen himmel. Men då blev det full pott!

Med Mål-Oliver åter på plats, nu glädjande i det soliga brittsommarvädret iförd skärmmössa, och en nu invand av skador och avstängning åderlåten laguppställning skulle i alla fall de formstarka Skånepågarna få rejält motstånd. Det var ett beslutsamt LSK som på direkten tog för sig och ordnade till en hel del farligheter som redan efter tio minuter gav utdelning. Ken Akamatsu joxade runt på vänsterkanten och snedbakåtpassade till Luka Dobrijevic, som fick till en ”bredsida” som skruvade bollen otagbart in i hemmamålvaktens vänstra burgaveln och fastnade i målställningen och bli en veritabel syn för framtida åskådning.

En ledning som höll nästan hela matchen ut trots att hemmalaget, ibland till synes med domarens hjälp kontrade med 18 hörnor, varav de flesta som dubbelhörnor, men som med skicklighet och lite tur manövrerades bort av vårt täta försvar och en omutlig Oliver. Det var först på den 16:e hörnan, tio minuter före matchslutet man lyckades tråckla in bollen förbi Oliver. Efter kvitteringen satte det rödsvarta hemmalaget in en forcering men som inte gav mer än ytterligare två resultatlösa hörnor.

Om Murana Conteh hade hunnit sänka fotvinkeln ett par millimeter på LSK:s tredje hörna, efter dryga timmens spel i kalabaliken i hemmalagets försvarszon, så hade nog hemmalagets alla hörnor inte räckt till för några poäng alls? Nu tog bollen i ribbans underkant och på rekylbollen kom ett hemmaben i vägen.

De våra fixade med resultatet 1-1 sin nionde oavgjorda match i årets serie och kan med den känna sig väl till mods och känna folkets eloge för sedvanligt kämpande, som fram till idag räckt till en imponerande sjätte plats i serien. Ett resultat som skall bli mycket intressant och spännande att följa under de återstående sex omgångarna, som börjar med fredagsmötet mot Qviding hemma på Skarsjövallen.

Gunnar på Orust


SÄKRA DIN PLATS TILL NÄSTA HEMMAMATCH:

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail