Folksurret mot Vänersborg 23/10

Skarsjöfolkets surr när LSK bortabesegrade Vänersborgs IF 23/10

Vi som av olika anledningar fick ta till ”fjärrskådarapparaten” för att följa matchen, blev på direkten rejält upprymda och tända av att få höra och se fancluben och så många Skarsjövallare på plats, hejandes fram våra Gröna idoler med den folkkära bonderamsan, ”Vi tar dom med traktorn” i det svåra bortaderbyt mot Vänersborg.

Och ”Traktorn” var igång från första avspark och drog upp de våra i ett fartfyllt och målinriktat spel som klart visade att LSK inte riktigt gett upp chansen att kriga om en plats mot högre höjder. Men bollarna ville inte in, precis som hänt i många tidigare matcher, och skapa nätrassel utan seglade försmädligt målburen förbi många gånger.

Men på sitt andra frisparksförsök fick Luka Dobrijevic till det efter knappa halvtimmen! Med kraft och precision gick bollen spikrakt genom det rödklädda hemmaförsvaret otagbart in i målvaktens högra burgavel. Det efterföljande ljudet av ”Traktorn” på högvarv och det tillresta Skarsjöfolkets oförställda hejarop tycktes få luften riktigt darra av segerrus.

Det blev dock inga fler mål under första halvlek, men att dom skulle nog komma i andra kändes som en naturlig följd av LSK-dominans med 6-2 i skott varav 5-1 mot mål och 3-1 i hörnor. Att Franko Skugor till folkets spända förväntan, nu i stället för ”Omutlige” Oliver, med rejäla ingripande visat samma omutlighet stärkte segersurrandet.

Andra halvlek blev dock inte som vanligt. Månne det nya tränarteamet ännu inte fått till den rätta vätskeblandningen? Även om chanserna till ökad LSK-ledning dök upp då och då, så tycktes hemmalaget vara bättre vätskepåfyllda och målinriktade, dock utan att komma till större farligheter, och dom skott som gick mot målramen parerade Franko charmant.

Så Lukas frisparksmål stod sig matchen ut, och blev nu lagets elfte trepoängare och den tjugosjätte matchen med poäng. Även om laget på de återstående fyra matcherna har en liten teoretisk chans till serieavancemang så är läget härligt stimulerande och utmanande att gå för fullt, ”ända in kaklet”, med sitt fortsatta frejdiga och till synes ibland sorglösa spel.

Gunnar på Orust


SÄKRA DIN PLATS TILL NÄSTA HEMMAMATCH:

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail