Förlust i premiären

Det var full fart från början och hungrigast i inledningen var LSK. Man pressade ÖIS hårt vilket fick till följd att bortalaget slog bort ett par passningar. Efterhand kom också chanserna i LSK, där en frispark från Johan Brannefalk ställde till vissa bekymmer för göteborgarna.

I 30:e minuten kom Örgryte i en snabb omställning på vänsterkanten. En snabb passning snett inåt och ett avslut senare stod det 0-1 på resultattavlan.

Efter matchens första mål tröttnade både lagen och tröttheten verkade spela in för det blev viss irritation med några varningar som följd. Ställningen står sig fram till halvtidspaus. 0-1.

Andra halvlek hinner knappt börja innan ÖIS rinner igenom och gör 0-2. Det dröjer dock inte lång tid innan repliken kommer. Axel Pettersson sliter sig förbi på högerkanten och skickar in ett inlägg. När alla väntar på att ÖIS-målvakten ska plocka ned bollen så dyker han upp – gubben i lådan. Jesper Westermark dyker nämligen in och som en kanon skickar han in reduceringen med skallen, 1-2!

Pettersson hade siktat in sig för i 63:e minuten så hittade han en ny skalle. Denna gång hittar han från högerkanten in till Linus Dahl som med en ny nickkanon kvitterar, 2-2!

Intensiteten höjs och det blir ett hårt ställningskrig där ÖIS är bollförande men där LSK är heta i omställningarna.

I 82:e minuten kommer så en kort hörna som en ÖIS-spelare knorrar in i bortre krysset till 2-3. LSK jagar därefter återigen en kvittering och är väldigt nära ett par gånger.

Dock kommer ingen kvittering utan ÖIS vinner matchen med 2-3. Det är bara att ta nya tag. Härnäst väntar Jönköpings Södra nästa tisdag.