Första bortapoängen

Inför matchen var det frågan om LSK skulle lyckas ta årets första bortapoäng och därmed hänga med i toppstriden? Det skulle inte bli en enkel resa mot jumbon Linköping.

LSK inledde piggast och tog kontroll direkt. Det dröjde inte länge förrän vänsterbreddaren Bakr Abdellaoui slog ett fint inlägg in i straffområdet där Johan Svahn slog till med en hård volley, men målvakten lyckades göra en fin räddning. Efterhand jämnade hemmalaget ut spelet även om Linköping inte lyckades skapa speciellt mycket. Istället var det LSK som då och då blixtrade till med ett par halvlägen. När tiden började rinna ut mot halvtidsvilan så kom ett fint LSK-anfall på högerkanten. Efter ett gäng väggspel hittade Gustav Källén fram till Anton Henriksson som i sin tur hittade Bakr Abdellaoui som placerade in 0-1! Ett resultat som därmed även blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek så var Linköping på hugget och pressade på för att nå en kvittering. Efter drygt tio minuters spel, i den andra halvleken, fick hemmalaget en hörna som de lyckades få till en kvittering på till 1-1 med ett avslut från nära håll. Linköping fortsatte att ligga på och försöka nå ett ledningsmål. LSK gick inte att känna igen och det var först i slutet som bortalaget lyckades komma fram längre i banan. Med några större chanser för ett segermål kunde inget av lagen skapa. Närmast i LSK var Murana Conteh, men bollen studsade inte hans eller LSK:s väg utan matchen slutade 1-1. Därmed kunde LSK ta årets första bortapoäng i årets serie.

Härnäst väntar hemmamatch, nästa lördag, mot Torns IF för LSK. Då hoppas vi på en ny hemmaseger!