Första segern är bärgad!

Axel Pettersson satte dit ledningsmålet. FOTO: Cinevision

Sommarvärmen har den senaste tiden satt sin prägel på Bohuslän och inte minst Skarsjövallen, därför var helgens regn behövlig. Stundom regnade det både innan och under dagens match.

Gästerna från Trelleborg tog genast kommandot med ett rejält bollinnehav och pressade högt och aggressivt mot de grönklädda. Något som inte LSK var beredda på riktigt och det blev flera situationer där Trelleborg var nära att slinka igenom men som redde upp sig i slutändan. Efterhand växte Ljungskile in i matchen och kunde ta tag mer i bollen. Däremot var det fortsatt tufft och aggressivt spel, vilket renderade i ett par gula kort.

I den 36:e matchminuten lyfte Adam Rosén in bollen till Axel Pettersson i straffområdet. Anfallaren tvekade inte på något sätt utan dammade till bollen och 1-0 var ett faktum! Den enda heta målchansen i första halvleken satte de grönvita den, oerhört skönt. Den efterföljande delen av första halvlek spelades sedan av och halvtidsresultatet var således 1-0.

Efter paus öppnade himlen sig och Skarsjövallen blev om möjligt än mer tungsprungen. Trots det var det LSK som till en början var mest framåt. Efterhand kom Trelleborg in och skapade chanser, men Erik Dahlin i LSK-målet samt försvararna håll undan. Med kvarten kvar blir det rejält farligt med en nick från nära håll, men Dahlin är nere längst backen och håller tätt.

I slutet av matchen får LSK en hörna. En hörna som Isaac Boye nickar på en motspelare och bollen letar sig så småningom in i mål, 2-0! Det skulle också bli det sista målet i matchen och LSK bärgade därmed säsongens första seger i Superettan – oerhört skönt! En riktig krigarinsats!

Härnäst väntar bortamatch mot Norrby nästa lördag. Då siktar vi på tre nya poäng!