G A M E D A Y – Genrep inför seriestart

LSK är laddade inför seriepremiär och idag väntar genrep. FOTO: P. Stenbaek.

Seriepremiären närmar sig och idag väntar den sista träningsmatchen inför premiären borta mot Assyriska kommande lördag.

Det är inte vilka som helst som väntar i genrepet, utan nämligen seriefavoriten Utsikten på bortaplan. Den som kan ”Kiken” vet att det finns många tidigare LSK-spelare i deras lag, nämligen Martin Smedberg-Dalence, Niklas Olsson, Albin Skoglund, Allan Mohideen, Erik Westermark och Mirad Garza. Utsikten har ett starkt lag och fick genom sitt cupdeltagande bra motstånd på försäsongen. Den senaste tiden har man dock fått ställa om då man drabbats av ett par positiva Coronaprov, men nu är man igång på allvar igen inför mötet mot LSK.

LSK kommer senast från en oavgjord match hemma mot Karlstad (1-1) och har nu också kunnat få nästan hela truppen på plats. Tidigare i veckan blev det nämligen klart att GAIS lånar ut Fredrik Martinsson till LSK under vårsäsongen. LSK-tränaren, Erik Lund, är spänd över att få se ytterbacken i matchspel mot Utsikten:
– Han kommer tillföra mycket till laget och det är bra att han för en match i benen med oss redan nu till helgen, så han kan bekanta sig med medspelarna i riktiga matchsituationer.

Under torsdagen kom så äntligen även Murana Conteh och Muhammad Abdallah Hussain till Ljungskile. Under det inledande passet var de med i träning för första gången och under fredagen gjorde de sin första riktiga fotbollsträning med laget.

– De behöver en period att acklimatisera sig till allt så det gäller att ha tålamod men förhoppningsvis kan de bli två riktigt spännande spelare som sticker ut lite extra under årets säsong, säger en förväntansfull Erik Lund.

Till dagens match mönstrar LSK ett lag som saknar Oskar Lindberg och Daniel Garcia-Olsson, men där Murana Conteh, Abdallah Hussain och Fredrik Martinsson ansluter sig till matchtruppen. Dessutom får återigen provspelaren Mattias Özgün chansen som vänsterback. I övrigt finns resterande spelare tillgängliga.

Matchstart kl: 12:00 – Se matchen på Bohuslaningen.se – KLICKA HÄR

Välj att stötta oss:
Tyvärr spelas matchen utan publik, men du kan fortfarande stötta oss på olika sätt:
>> Bli Säsongskortsinnehavare
>> Bli Medlem – #LSK1000
>> Bli LSK-Partner

LÄS MER:
>> Utsikten inför matchen


 

 

Se matchen på Bohusläningens hemsida:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail