G A M E D A Y – Kan LSK bryta trenden?

Murana Conteh gjorde två mål senast. Kan det bli fler idag? FOTO: P. Stenbaek.

Det har blivit nio poäng och lika många mål på hemmaplan för LSK. Däremot har det gått tyngre på bortaplan med endast två gjorda mål och noll poäng. Kan den trenden brytas idag när LSK gästar Linköping?

FC Linköping City har haft det tungt i inledningen av säsongen. Man parkerar på den sista platsen i serien vilket inte är särskilt rättvisande sett till spelet och potentialen i deras trupp. Serien har inte satt sig efter sex omgångar utan det är ett getingbo där alla verkar slå alla nästintill. Dagens hemmalag har dock inte lyckats ta poäng och inte fått med sig resultaten i matcherna. Det finns dock ett par klasspelare i laget, inte minst Christian Moses – som LSK-försvaret får se upp med. Dessutom har laget sedan drygt två veckor tillbaka en ny tränare i rutinerade Carlos Banda, som säkerligen kommer sätta sin prägel på laget mer och mer ju längre serien lider.

I LSK är mungiporna uppåt efter storsegern mot Lund, med 4-0. Däremot så har laget haft lite bekymmer med ett par skadekänningar vilket gör att ett par spelare är osäkra till spel. Definitivt är i alla fall att laget kommer få klara sig utan Abdallah Hussain som är avstängd efter tre varningar. Laget har varit väldigt stabila på hemmaplan men haft det svårare på bortaplan. Mot Oskarshamn i senaste bortamatchen lyckades man i alla fall göra de första två bortamålen, i en annars mindre bra insats. Nu gäller det att bryta trenden på bortaplan för och lyckas ta med sig poäng hem till Bohuslän. Det lär dock inte bli lätt då säkert Linköping kommer kriga för att ta deras första seger för säsongen.

Matchstart kl: 16:00 – Se matchen på SportExpressenPlay – KLICKA HÄR


Välj att stötta oss:
Tyvärr spelas matchen utan publik, men du kan fortfarande stötta oss på olika sätt. Varför inte ett säsongskort om vi snart får lov att släppa in publik? Annars är vi väldigt tacksamma om du swishade ett bidrag som stödbiljett till: 123 502 42 78

…du kan även stötta oss genom att:
>> Bli Säsongskortsinnehavare
>> Bli Medlem – #LSK1000
>> Bli LSK-Partner

LÄS MER:
>> Intervju med Erik Lund inför matchen
>> Linköping inför matchen
>> Ettanbibeln – Läs allt om alla lag


Använd värdekoden Klubbkortet och se första månaden för endast 99 kr!
GUIDE: Såhär gör du! Klicka HÄR

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail