G A M E D A Y – Vårens sista smak

Får Johan Svahn och George Wilson jubla i eftermiddag? FOTO: P. Stenbaek.

Så har vi nått till vårsäsongens sista match och då bär det av till klassisk mark, nämligen Kopparvallen och möte mot Åtvidabergs FF

Klassiska Åtvidaberg har 20 säsonger i Allsvenskan och över 50 säsonger i den nästhögsta divisionen (numera Superettan). Trots den meritlistan har laget åkt med rekordfart nedåt i divisionerna. Så sent som 2015 spelade man i Allsvenskan, men därefter åkte man ner och återfanns under fjolåret i Division 2. Väl där återhämtade man sig och avancerade direkt till årets Ettan Södra. Däremot har Åtvid inte haft det där flytet i årets serie. Man har spelat en rad jämna matcher, men det har allt som oftast slutat oavgjort eller med uddamålsförlust. Med 13 poäng så ligger brukslaget på 14:e plats inför dagens match.

LSK tog en stark trea borta mot Qviding och därmed andra raka bortasegern. Efter en väldigt fin andra halvlek fullbordade man segern efter två mål av Anton Henriksson och ett av Abdallah Hussain. Men innan laget går på välförtjänt sommarledighet så väntar vårens sista match, på Kopparvallen. Historiskt brukar det bli svåra matcher på bortaplan mot Åtvidaberg så det gäller att verkligen kräma ut allt man har för att bärga med sig tre poäng hem till Bohuslän. Hos de grönvita får man återigen klara sig utan Mehmed Dresevic som är avstängd. Det är också osäkert om Murana Conteh är tillbaka efter skadebekymmer. 

Det blir en spännande match så håll tummarna rejält! Om ni inte är på plats så ser ni matchen på SportExpressen Play.

Matchstart kl: 16:00 på Kopparvallen.

LÄS MER:
>> 🆚 Åtvidaberg inför dagens match
>> 🎥 Streama matchen på SportExpressen Play
>> ⚽️ Ettanbibeln – Läs allt om alla lag


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail