G A M E D A Y x 2 – Då försöker vi igen!


Dam: LSK-Herrestads AIF
Efter att Damlagets DM-match blev uppskjuten tidigare i veckan väntar nu äntligen en ny match.

DM-matchen mot Munkedal som skulle spelats i onsdags blev uppskjuten då motståndarna hade svårt att få ihop lag. Istället spelas matchen nu på onsdag. Innan dess är det alltså dags för en till DM-match när LSK tar emot Herrestads AIF på Skarsjövallens konstgräs. Herrestad och LSK bytte plats med varandra i divisionerna, då HAIF degraderades från Division 2 och LSK avancerade till samma division. I LSK finns en hel del spelare med HAIF-bakgrund, nu senast under vintern har tre spelare från svartvitränderna tagit plats i LSK (Wilma Wester, Yrsa Sjöstrand och Julia Bie Karlsson). I LSK:s trupp hittar vi till dagens match också en debutant från ungdomsleden i form av 14-åriga Amelia Hallberg, som till vardags spelar i F05/06. Vi önskar henne och laget lycka till i dagens match!
Matchstart kl: 16.00, på Skarsjövallen.

Herr: LSK-Varbergs BoIS FC
Efter att torsdagens match blev inställd så ställs nu LSK:s herrar för en tuff uppgift. Man åker nämligen ner till Halland för möte mot allsvenska Varbergs BoIS.

Varberg gjorde en enorm bedrift under fjolårssäsongen då man överraskade alla och avancerade till Allsvenskan. På försäsongen har Varberg fått med sig varierande resultat, men där segern mot Malmö FF sticker ut. Laget tränas av färgstarke Joakim Persson, som mött LSK många gånger genom åren då han förutom Varberg även tränat Ängelholm och Kristianstad. I grönsvarta hallänningarnas lag hittar vi även en tidigare LSK-spelare i form av målvakten August Strömberg.

LSK har ett par pjäser som är välbekanta med dagens motståndare. Jörgen Wålemark var nämligen tränare i Varberg under tre säsonger (2014-2017) och under dessa år var även Erik Lund en del av spelartruppen hos hallänningarna. Någon som ännu inte hunnit med lika lång tid i BoIS är Axel Pettersson, som i höstas värvades av Varberg och som nu är utlånad till LSK.

Efter segern mot Kvik Halden väntar nu en tuff match för LSK, som får klara sig utan Erik Dahlin, Erik Lund, Axel Pettersson och Adam Söndergaard som vilar. I övrigt ska övriga truppen vara tillgängliga för spel. Matchen blir en bra värdemätare för laget som får ställa om planeringen efter det inställda träningslägret.
Matchstart kl: 14.00 på Ankarvallen.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail