Händelserikt genrep mot Utsikten

Bakr Abdellaoui gjorde idag sitt första mål i LSK-tröjan. Arkivfoto: P. Stenbaek.

I vårregnet på Ruddalen spelade LSK idag genrep mot seriefavoriten Utsikten.

Hemmalaget Utsikten började klart bäst och kontrollerade inledningen av matchen. Efter drygt 20 minuters spel kom också ”Kikens” utdelning där man snappade upp en hemåtpassning och satte dit rättvisa 1-0. LSK höjde sig efter målet och kom till ett par fina anfall. Det låg också bakom kvitteringen några minuter senare. Först en djupledsboll från Viktor Adebahr till Anton Henriksson som spelade in bollen framför mål till Johan Svahn, som blev nedriven, och där bollen sedan hittade fram till vänsterbreddaren Bakr Abdellaoui som satte dit 1-1. Det för dagen gulfärgade bortalaget hade även bud på ledningsmål, men istället väntade en dramatisk och händelserik avslutning av första halvlek. Först fick George Wilson sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Därefter tilldömdes Utsikten straff – en straff som Oliver Bergman i LSK-målet mycket snyggt räddade vid hans högre stolprot. Dock så lyckades Utsiken, på den efterföljande hörnan, ta ledningen till 2-1 precis innan domaren blåste för halvtidsvila.

Utsikten tog återigen över i andra halvlek och det var tydligt att LSK hade det tufft med en man mindre. 3-1 låg länge i luften och det skulle också komma efter ett antal minuter in i andra halvleken. LSK fick visserligen energi av ett par byten, men Utsikten kom igen snart därefter och tjugo minuter in i andra halvleken kom också 4-1. Med kvarten kvar så revs Murana Conteh ned i straffområdet och domaren dömde straff. En straff som Ken Akamatsu inte lyckades sätta i nät utan Utsikten-målvakten lyckades rädda även dagens andra straff. Några större chanser skapades inte under slutskedet, utan matchen slutade 4-1 till Utsikten.

Hemmalaget vann rättvist även om LSK gjord en bra insats när lagen hade lika många spelare på planen. I andra halvlek klarade inte LSK stå emot med en man mindre och då tog Utsikten över och var effektiva när LSK slarvade i försvarsspelet. Det finns helt klart potential i laget, men man behöver lite tid för att spela ihop sig för att bli ännu stabilare. Härnäst får laget vässa formen inför seriepremiären borta mot Assyriska IK nästa lördag. Du ser matchen på SportExpressen – läs mer HÄR