Henriksson bakom segern mot Qviding

Anton Henriksson stod för två mål när LSK vände och vann. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Högsommarvärmen och strålande solsken bjöds det på när LSK gästade Valhalla IP för att ta sig an Qviding.

Första halvlek började med en intensiv inledning. LSK förde spelet, men det var Qviding som bröt igenom och lyckades göra 1-0, genom ett skott i krysset. Intensiteten minskade efter en välbehövlig vattenpaus och mot slutet av halvleken så tog hemmalaget över och hade ett par farliga chanser. Det var dock fortsatt 1-0 när lagen gick till halvtidspaus.

Andra halvlek började med låg intensitet, men efterhand tog LSK över. Efter ett fint anfall hittade George Wilson till Johan Svahn som slog ett perfekt inlägg som Anton Henriksson mötte med pannan och 1-1 satt i nättaket. LSK fortsatte på ett bra sätt efter kvitteringen och ledningsmålet kom också när Henriksson nickade in sitt andra mål, men dessvärre dömde domaren bort målet. Henriksson skulle dock dyka upp i straffområdet igen. Efter att inbytte Ken Akamatsu skjutit ett skott gick bollen fram till en liggandes Henriksson, som placerade in bollen mellan benen på målvakten – fram till 1-2! Qviding gjorde ett par byten för att försöka nå en kvittering, men utan att lyckas. Istället var Oliver Bergman som sista utpost säkerheten själv. Med fem minuter kvar trollade Akamatsu bort hemmaförsvaret i samband med en kort hörna. Därefter serverade japanen Abdallah Hussain, som placerade in 1-3 i främre krysset! Ett mål som också betydde det första målet i LSK-tröjan för nummer 20. Det blev även matchens sista mål och LSK stod som segrare igen!

Härnäst väntar sista matchen innan sommaruppehållet – även det en bortamatch när vi gästar Åtvidaberg nästa lördag 10/7. Väl mött.