Henrikssons dubbel gav seger

Måljubel efter LSK:s första mål. FOTO: P. Stenbaek.

Fredag och derby i Vänersborg väntade denna kväll för LSK:s herrar. Två lag som brukar bjuda på tuffa och jämna matcher, så det skulle bli hårt om vilket av lagen som skulle få med sig de ädla poängen.

Första halvleken hinner inte gå många minutrar innan LSK skapar sina första chanser. Ken Akamatsu får till ett rungande skott som är nära att gå in. Därefter får sånär Jared Odenbeck in bollen, men även det avslutet lyckas inte hitta nätmaskerna. Matchen är väldigt intensiv och snart igen avlossar Akamatsu bössan som tvingar gästernas målvakt till en avancerad räddning. LSK sätter rejäl press på Lindome som gång på gång får freda sitt mål i desperation. Efter en hörna och flipperspel framför mål får LSK till slut in bollen. Lagkapten Anton Henriksson tryckte in 1-0 – och en stor lättnad spred sig på Skarsjövallen. Henriksson är nära att bli tvåmålsskytt men målvakten räddar både hans och Odenbecks avslut. Lindomes målvakt har det svettigt och får göra nya räddningar när bland annat Argjend Malaj avlossar kanonen. Med kvarten kvar får Lindome en hörnkavalkad, men det klarar LSK försvaret sig ur. Lindome ligger därefter på för ett kvittering och Kees Sims i LSK-målet får kämpa för att hålla emot.

Även i andra halvlek fortsätter LSK:s dominans och till slut kommer också det efterlängtade andra LSK-målet. Återigen är det Anton Henriksson som kan sätta dit bollen, välplacerat från nära håll. Efter Henrikssons mål fram till 2-0 så går tempot ner avsevärt och därmed även chanserna – som tidigare duggade tätt, inte minst i den första halvleken. Matchen kontrolleras därefter av LSK, men Lindome sticker upp och i 89:e minuten är det nära ett reduceringsmål, men ribban räddar Sims i LSK-buren. På övertid får LSK två sylvassa chanser, men dessvärre får de grönvita inte utdelning på dessa chanser.

Sammanfattningsvis en rättvis seger som kunde blivit än större resultatmässigt med tanke på antalet chanser som skapades. I övrigt en stabil seger.

Tack till alla som kom och stöttade oss idag! Härnäst väntar GAIS borta på söndag. Väl mött.