Inför matchen mot Brage

Redan på onsdag är det dags för årets tredje hemmamatch, när IK Brage från Borlänge kommer på besök.

IK Brage bildades 1925. Från början hette klubben IK Blixt, men slog sig samman med Domnarvets IF och bildade Domnarvets GoIF, bland annat för att den ny arenan Domnarvsvallen skulle byggas. I den allsvenska maratontabellen ligger IK Brage på 21.a plats med 18 säsonger.
IK Brage och LSK har mötts åtta gånger i Superettan åren 2010 till 2013. LSK har vunnit fyra, Brage en och tre matcher slutade oavgjorda.

Brages spelartruppen består idag av en bra mix av erfarna, etablerade spelare och unga, lovande talanger. Återväxten inom IK Brages akademi är stark och klubben kan successivt matcha dessa in i elitfotbollen.

Efter första fyra omgångarna har båda lagen spelat ihop fyra poäng och ligger med detta i nedre delen av serien, men inte många poäng från topplagen. Båda lagen befinner sig också i god spelform där lagens två senaste matcherna har inneburit en seger och en oavgjord match. Brage har mött hårt motstånd i seriestarten med matcher mot tippade topplag som Degerfors, Sundsvall, GAIS och Halmstad vilket påvisar deras styrka.

Nu är det en ny match och så här säger lagens tränare om lagets dagsform och chanserna att ta poäng.

Så här säger Jörgen inför matchen:
– Jag är mycket nöjd med vad laget har presterat de första omgångarna. Fyra jämna matcher med två uddamålsförluster, en seger och en oavgjord känns riktigt bra i en serie som ser ut att bli mycket jämn. Sju mål framåt av sju olika målgörare känns också bra och där Skoglunds återkomst i anfallet ser mycket lovande ut. Sju mål bakåt är kanske inte så bra statistiskt sett, men jag är trots det helt nöjd med vårt försvarsspel.

Vi kommer att möta ett starkt Brage på onsdagskvällen, så det gäller att knyta till bakåt än mer och få ännu mer utdelning framåt. Hela truppen är i princip tillgänglig förutom några små skavanker på ett fåtal spelare. En positiv känsla råder i hela gänget och vi spelar för att ta vår andra trepoängare!

Så här säger IK Brages tränare Klebér Saarenpää inför matchen:
– Vår formkurva pekar uppåt då vi blivit bättre prestationsmässigt match för match efter att ha fått kasta om lite på spelarfronten. Vi börjar nu hitta tillbaka till våra grunder och börjar i den rätta änden varje match för att hitta vår egen rytm igen.

Jag tycker inte det har varit ett tätt matchande för oss i Superettan än så länge. Detta är den första matchen med kort vila och det hanterar vi som vanligt med att reducera träningsmängden/intensiteten. Sen på sikt till nästa omgång (tredje matchen på en vecka) får man börja titta på vilka man behöver börja rotera på för att skapa ett så starkt lag som möjligt. Inför matchen mot LSK kommer vi att träna extra på alla fasta situationer.

Stämningen inför matchen är som alltid på topp i detta gäng som har en bra sammanhållning och taktiken är den självklara att inte släppa in mål och försöka göra minst ett framåt! Men det blir tufft mot ett LSK med sitt som jag sett det, vara ett väldigt hårt jobbande lag som är fysiska, samt att man har en väldigt bra disciplinerad struktur i sin defensiv som håller ihop det tajt.

Hur det nu går återstår att se. Matchstar sker kl: 19:00 på onsdag 8/7. Folket ser den via D-Play.


Gunnar på Orust

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail