Inför matchen mot Norrby IF

Norrby IF bildades 1927 av några ungdomar på Norrbygärde, den tidens namn på dagens stadsdel Norrby i Borås. Föreningen döptes ursprungligen till Kronängskamraterna, men bytte efter något år namn till Norrby IF. När föreningen 1934 begärde inträde i Riksidrottsförbundet fanns redan en förening med namnet Norrby och klubben tvingades ta namnet Norrbygärde. 1948 fick dock föreningen återta namnet Norrby IF.

1950 tog man för första gången steget upp i div 2. Säsongen 1954/1955 glömmer ingen Norrby-it. Elfsborg hade efter 28 års spel i allsvenskan degraderats till samma serie som Norrby. I det första riktiga derbyt mellan Norrby och Elfsborg utklassades Elfsborg med 6–1. Norrby vann även serien och tog steget upp till Allsvenskan som dock bara blev ettårig. När Superettan infördes, hamnade Norrby i div 1 Södra och 2017 kvalade sig laget helt otippat upp i den serien.

Norrby IF har idag koncentrerat sig helt på fotbollen. Klubben har dock sedan tidigare allsvenska meriter även inom bordtennis och bowling samt även haft ett framgångsrikt ishockeylag. Den av Norrbys fotbollsspelare som hittills nått längst är Reino Börjesson som spelade i den klassiska VM-finalen mot Brasilien när Pelé och C.o. tog hem VM-guldet.
För LSK-folket är nog Robin Strömberg den Norrbyspelare man känner mest och har största respekt för efter hans enastående målfabrikation som LSK:it för några år sedan. Att Robin i Norrbys senaste match mot Västerås gjorde hattrick har minst sagt stärkt den respekten och säkert fått Jörgen att fundera lite extra på laguppställning och taktik för att hålla Robin i schack.

Första mötet mellan Norrby IF och LSK i årets Superetta på Borås Arena slutade 2-2 sedan Robin kom in i slutminuterna och stökade till det värre i LSK-försvaret, så knallarna kunde kvittera på sista övertidsminuten.

Inför returen på torsdag har både Jörgen och Norrbys manager Mak Lind ”lagt locket på” för att ge några funderingar inför matchen. Det får man nog ha full förståelse för nu när serien går in i ett hektiskt avgörande slutskede.


Gunnar på Orust

>> Se målen från vårmötet och en intervju med Norrbys Robin Strömberg HÄR

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail