Inför matchen mot Trelleborg

På söndag är det så dags för årets andra hemmamatch, när Trelleborgs FF kommer på besök. Folket får ånyo som bestämts ”stå bredvid” och följa drabbningen i karantän på olika media.

Trelleborgs FF/TFF och LSK har mötts tidigare både i Allsvenskan och i Superettan. Första gången i Allsvenskan var 1997 som slutade med varsin seger. Andra gången i Allsvenskan var 2008 när LSK vann vårmatchen hemma med 2-1 och spelade 0-0 borta på hösten.

I Superettan har LSK och TFF mötts 2005, 2006 och 2016. TFF vann tre, LSK en och två matcher slutade oavgjorda.

Vid årets två första omgångar har TFF tagit tre poäng efter vinst över topplaget Halmstad men efter en snöplig förlust mot Öster. LSK har haft det lite motigare med förluster mot ÖIS och Jönköpings Södra. Men som bekant, bollen är rund och kan när som helst rulla fram historien. På söndag är det ny match lagen emellan och allt kan nog hända. Eller vad säger lagens tränare om lagets dagsform och chanserna att ta poäng.

Så här säger Jörgen Wålemark inför matchen:
– Premiärmatcherna har väl inte gått vår väg precis med två lite snöpliga uddamålsförluster. Senast borta mot J-Södra spelade vi riktigt bra, där alla spelarna presterade och vi borde ha fått med oss minst en poäng. Men förlusterna har inte lagt sordin på stämningen utan vi är fullt laddade inför nästa match och framtiden. Vi har småskavanker på några spelare men hela truppen är i princip fullt spelbar, så vad som sker under träningarna fram till matchstart får visa vilka som kommer till spel och hur.

Jörgen fortsätter:
– Vi har full respekt för Trelleborgs FF som redan visat att man är i god form och är ett stabilt lag där inte minst tidigare LSK-spelaren Anton Tideman, som jag tränade i Varberg, har goda spelkvaliteter. Skall bli trevligt att återse honom på Skarsjövallen. Men otroligt laddade som vi är ser vi fram mot söndagens match, och varför inte då våra första tre poäng.

Så här säger TFF-tränaren Kristian Haynes inför matchen;
– Laget har presterat bra på de första två omgångarna med tre poäng. En stark defensiv insats på Örjans Vall låg till grund för att vi kunde ta med oss tre poäng. Matchen mot Öster kan uppdelas i två halvlekar, där vi aldrig kom in i matchens första halvlek, där Öster tar ledningen i tredje matchminuten och växer med det. Vi spelar upp oss i andra halvlek och skapar tillräckligt med målchanser för att få till en kvittering men lyckas inte. Det är som vanligt små marginaler i fotbollen.
Med det täta matchandet blir möjligheterna att träna in nya system minimala så vi kör på den tänkta spelplanen, där fotbollens helhet och spelets olika skeenden hela tiden behöver underhållas. Vi gör inget nytt inför matchen mot LSK, utan det får bli den taktikanpassning som matchen utvecklar.
Stämningen i truppen är god där spelare och tränare blickar framåt mot söndagens utmaning att möta LSK. Man förväntar sig ett tufft motstånd mot ett lag som fortfarande inspireras av sin återkomst till elitfotbollen och som verkligen vill visa att man kan etablera sig igen.

Kristian vill passa på att önska Jörgen, som han hade litet samspel med 2004, ett bra 2020 med sitt LSK, dock inte på söndag!


Gunnar på Orust

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail