Inför matchen mot Västerås

Västerås Sportklubb bildades den 29 januari 1904 av ett 30-tal ungdomar i köket på dåvarande Folkets hus på Blåsbo. I dag har föreningen bandy, fotboll, orientering och bowlingpå sitt program
Utformning av klubbmärket har sin speciella historia. Västerås stadsvapen har gett idén till det grönvita mittfältet men där stadsvapnets ros har utbytts mot VSK:s stiftelsedatum. VSK:s klubbemblem är enligt många det kanske vackraste i hela Sverige och slutade på en aktningsvärd andra plats efter AIK:s vid en tävling på 50-talet.

1955 spelade VSK sin första allsvenska match. Norrby IF var premiärmotståndare och var precis som VSK nyuppflyttade och matchen slutade 2-2. I den allsvenska maratontabellen ligger VSK på 37.e plats med fyra säsonger och 86 inspelade poäng. Som nyuppflyttade i allsvenskan 1997 möttes VSK och LSK i två matcher där VSK vann sin hemmamatch med 3-1 medan matchen på Skarsjövallen slutade 2-2 sedan LSK haft ledningen med 2-0. Båda lagen åkte dock ur allsvenskan tillsammans med Degerfors, VSK först efter kvalförlust mot BK Häcken.

I Superettan har VSK och LSK mötts fem gånger och vunnit två matcher var och spelat en oavgjord. Vid årets julimöte på Iver Arena kunde VSK ta trepoängaren i matchens 95.e minut med sitt 2-1 mål. LSK mål gjordes av Linus Dahl. I sin senaste match tog VSK tre viktiga poäng genom att besegra Sundsvall med 3-2. Med nu ihopskrapade 23 poäng ligger laget på tolfte plats precis ovanför kvalgränsen.

Då LSK har revansch att kämpa för mot grabbarna från gurkstaden och man ändrat om i tränarteamet med återbördade Tor-Arne Fredheim som huvudtränare, så kanske en fjärde välgörande hemmaseger kan ligga inom räckhåll? Men vänta och se är nog den bästa förhållningen, så här i inför de åtta ödesmättade slutomgångarna av årets superetta!


Gunnar på Orust

Höjdpunkter från vårmötet:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail