Ingen chans mot Falkenberg

Falkenberg hittade nätet och var effektiva när chanserna dök upp. Foto: P. Stenbaek.

Det var upplagt för en toppmatch när LSK ställdes mot Falkenberg. Efter förmiddagens regn sprack solen upp och sken upp Skarsjövallen. Fast det som alla ställde sig frågan om var vilket av lagen skulle bärga en viktig seger på Skarsjövallen?

Första halvleken inleddes med att gästerna från Halland tog ett visst grepp om matchen, men LSK låg rätt och släppte inte fram de gulvita. Efterhand växte LSK in i matchen och kom även igenom till att skapa ett par halvchanser. Dessvärre är Falkenberg effektiva när väl chanserna ges. Efter drygt 25 minuters spel kommer gästerna igenom lite väl enkelt och kan placera in 0-1 i bortre hörnet. Falkenberg är samspelta och kommer igenom med ett frejdigt spel, vilket också ska ge utdelning. I den 38:e minuten skarvas 0-2 in i samma hörn som det första målet – och gästerna har därmed kopplat ett ordentligt grepp om matchen. Precis innan pausvilan får LSK sin främsta chans i första halvlek när Linus Tornblad hittar Ken Akamatsu, men nummer 26:s avslut går utanför.

Falkenbergjubel på Skarsjövallen. Foto: P. Stenbaek.

I andra halvleken gör LSK lite justeringar och kommer upp mer offensivt. Dock försvarar sig Falkenberg väl och LSK kommer inte fram  och kan hota rejält, trots ett flertal försök. När inte målrassel kunde komma för de grönvita så var det Falkenberg istället som kan sätta spiken i kistan, med tjugo minuter kvar, fram till 0-3. Med det målet gick också musten ur LSK och det är närmare att gästerna ska utöka ledningen än att en LSK-reducering ska komma. Slutresultatet skrivs därmed till 0-3.

Sammanfattningsvis en hygglig start för LSK:s del, men Falkenberg var rejälare och effektiva när väl chanserna kom vilket avgjorde matchen. Gästerna var idag också spelmässigt det bästa laget som visat sig på Skarsjövallen den här säsongen.

Härnäst väntar ny hemmamatch redan nästa lördag, 1/10, mot Torns IF. Väl mött.