Inget flyt i regnet på Skarsjövallen

Andreas Murbeck var tillbaka från start i Superettan. FOTO: T. Åberg.

Denna höstliga söndagseftermiddag var det dags för LSK att ställas mot GAIS på en tungsprungen matta på Skarsjövallen.

GAIS öppnade matchen starkt och pressade tillbaka hemmalaget kraftigt. Makrillarna skapade även ett par chanser som ställde till stora problem för LSK-försvaret. Efter den stora anstormningen så kom LSK in mer i matchen och jämnade ut spelet. Det lyckades såpass bra att Jesper Westermark nådde högst på ett inlägg och knoppade in 1-0! Oerhört viktigt och även starkt gjort av Westetmark i duellen med målvakten. Annars var det på fasta situationer som LSK var som hetast. Fast det var just på en sådan som GAIS kunde kvittera, strax innan paus, på en hörna. 1-1 var också halvtidsresultatet.

I andra halvlek tar GAIS kontrollen utan att skapa några större heta chanser. Istället är det LSK som kommer fram i ett par lägen, men man lyckas inte sätta dit bollen. Det är istället GAIS som kan ta ledningen i mitten av andra halvlek, fram till 2-1. LSK satsar allt framåt i slutet för att nå fram till en kvittering, men får inget med sig denna eftermiddag. Därmed slutar matchen 1-2 i GAIS favör.

Härnäst väntar bortamatch mot Dalkurd nästa lördag. Då satsar vi allt för en seger!