Johan Guldfot och Udoh avgjorde

LSK begav sig söderut för att ta sig an höststarka Lund. Det gjordes även ett par rockader i startelvan, för att ge chansen till ett par spelare som fått mindre av den varan under den senaste tiden.

Lund började starkast och förde spelet medan bortalaget hade svårt att skapa något framåt. I den 21:e minuten kom också ett rättvist ledningsmål för 100-årsfirande Lunds BK. Efter en hörna kunde en Lundspelare knoppa in 1-0. LSK:s vassaste chans kom i ett kontringsläge, men där läget rann ut i sanden. Istället låg hemmalaget närmare ett ledningsmål, men 1-0 stod sig till pausvilan.

I andra halvlek kom LSK ut som ett nästan nytt lag, med mer energi och framåtanda. Det skulle räcka långt! Tio minuter hann gå av andra halvlek innan kvitteringen kom. Efter ett inlägg från Johan Svahn stötte en Lundspelare in bollen i eget mål, fram till 1-1. LSK fortsatte att ösa på, men närmare än ett par långfösare från inbytte Brannefalk kom man inte, till en början. Med tjugo minuter kvar slog LSK en kort hörna till Svahn som slog ett magiskt inlägg med sin guldfot. Inlägget letade sig fram till Aniekpeno Udoh vid bortre stolpen, som tog emot bollen på bröstet och rakade in 1-2 i LSK-favör! Mycket mer hann inte hända innan matchen blåstes av och LSK tog en ny 3-poängare!

Ingen jättematch av LSK, men trots allt seger. Härnäst väntar årets sista seriematch, när vi tar emot Torn på Skarsjövallen nästa lördag. Detta är också Aleksandar Kitic sista match i LSK-tröjan, så kom och hylla nummer 24 för hans 15 fantastiska säsonger i grönvitt. Väl mött.