Johan x 2 och Jesper avgjorde när LSK vann!

Måljubel efter Johan Svahns ledningsmål, fram till 1-0.

Formstarka Värnamo kom för att möta LSK denna höstliga söndag. Skarsjövallen var trots den massiva nederbörden de senaste dygnen oerhört fin i vanlig ordning.

Båda lagen tog för sig, men det var mestadels LSK som stod för avsluten. Närmast ett ledningsmål var ett giftigt nickläge, från LSK, där motståndarmålvakten fick sträcka ut rejält för att avstyra. Ett ledningsmål skulle ändå komma, men det skulle dröja till sista minuten av första halvlek. Johan Svahn fick ett frisparksläge, stegade fram och satte bollen på David Beckham-manér (ja, han har spelat fotboll han också), fram till 1-0! Spelskickliga Värnamo var långt ifrån ofarliga, men trots det var det LSK-ledning när lagen gick till halvtidspaus.

Värnamo gick till attack i början av andra halvlek, men efter drygt tio minuter in i den avslutande halvleken så gick bollen som på en tråd via Dahl på vänsterkanten, in till Udoh och serverade Johan Brannefalk som krutade in 2-0! Strax därpå var det återigen måljubel på Skarsjövallen när Svahn satte 3-0 – trodde alla… Men det skulle visa sig bli bortdömt. LSK fortsatte att skapa chanser och en utökning av ledningen låg närmare till hands än ett reduceringsmål. Ett tredje hemmamål skulle också komma. Dahl grävde fram bollen till inbytte Jakob Olsson som avancerade och serverade sedan Jesper Westermark, som placerade in 3-0! Det visade sig också bli slutresultatet.

En stark insats, där LSK var effektiva och visade att man är på rätt väg igen. Härnäst väntar en spännande bortamatch mot Åtvidaberg nästa lördag. Väl mött då.