Jörgen Wålemarks svar på era frågor

På Instagram fick ni chansen att ställa era frågor till Jörgen Wålemark, här kommer svaren:

 ”Vad blir din viktigaste uppgift som tränare i Ljungskile?”

Det viktigaste är att varje individ utvecklas både som spelare och människa i Ljungskile SK. Då kommer laget gå framåt på sikt och vi kommer göra bättre och bättre resultat.

 ”Vilken säsong anser du att det är rimligt att LSK tar klivet upp i Superettan?

Under hösten ska vi utveckla vårt spel och förbättra vår position i serien. År 2019 hoppas jag att vi är ännu starkare och kan vara med i toppen av division 1. Ljungskile SK hör hemma i svensk elitfotboll (= Superettan) och jag kommer göra allt jag kan för att hjälpa klubben tillbaka dit.

 ”Vilken plats tror du att ni hamnar på när serien är slut?”

Det är svårt att säga exakt vilken plats vi kommer sluta på men jag är övertygad om att vi kommer avancera i tabellen och sluta på övre halvan.

”Vilken spelare ser du mest potential i?”

Jag har bara varit i klubben i lite mer än två veckor och har därför svårt att uttala mig. Baserat på vad jag sett hittills har vi har många duktiga spelare som alla har stor potential. Jag hoppas på att få se mer av det under hösten.

”Vem är den bästa spelaren du spelat med?”

När jag spelade i Elfsborg var Anders Svensson bäst och i Lilleström var det Ståle Solbakken. Solbakken är nu tränare i FC Köpenhamn.

”Vem i föreningen skulle du ta med dig till en öde ö?”

Jag skulle ta med mig fystränare Johnny Drotts. Han känns som en riktigt överlevare med många dolda talanger. Jag är övertygad om att han byggt ihop en flotte som kunde ta oss hem igen på snabbast tid.

”Vilken är den snyggaste matchtröjan du spelat i – den från 96 eller den från 08?”

Båda är vackra vinnartröjor men det får nog bli den från 96 ändå.

 ”En sommarkväll i Borås, Limassol eller Ljungskile?”

Självklart Ljungskile. Det finns ingenting som slår en solnedgång i Bohuslän.

”Har du något annat mål du vill uppnå förutom att gå upp i Superettan?”

Ett mål med klubben är att alla lag i förening ska få framåt – dam, herr som ungdom. Jag vill även att det ska det vara en miljö där alla känner sig välkomna. På det personliga planet behöver få ordning på min fysiska status, framförallt mitt onda knä…

”Hur tänker du kring ungdomarna i föreningen?”

Vi vill skapa en miljö där ungdomar känner sig trygga och vågar vara sig själva, både på plan och utanför. Med en positiv miljö kommer framgångar och utveckling. I en a-trupp ska den som är bäst spela, oavsett ålder. Det ska bli spännande att följa de unga spelare som vi har i vår a-trupp under hösten.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail