Kees Sims förlänger med LSK!

Kees Sims har skrivit under ett flerårigt avtal med LSK. FOTO: P. Stenbaek.

LSK är väldigt glada att presentera att den unga målvakten Kees Sims förlänger sitt kontrakt med föreningen, till och med säsongen 2025.

Den 19-åriga målvakten Kees Sims kom inför säsongen till LSK och har sedan dess utvecklats mer och mer under året. Debuten i seriesammanhang kom borta mot Torn (seger, 0-5), i april, när han byttes in i andra halvlek. Efter det dröjde det till sista juli innan han återigen fick chansen i Ettan Södra. Då fick Sims göra sin startdebut hemma mot BK Olympic (seger, 1-0). Efter det har målvakten, med rötterna i Nederländerna och Nya Zeeland, fått fortsatt förtroende mellan stolparna. Av totalt tio spelade matcher så har 19-åringen hållt nollan i fyra av dessa matcher.

Målvakten kom inför säsongen från spel på Nya Zeeland, där han representerat Western Suburbs, Wellington Phoenix och Olé Academy. 19-åringen visade på potential direkt och har under säsongen tagit stora kliv fram i sin utveckling. Sims har bra räckvidd, är kommunikativ, vill ständigt utvecklas och är dessutom bra med fötterna. Prestationerna har inte gått obemärkt förbi, detta då Nya Zeelands landslagsledning på U20-nivå nämligen intresserat sig för att ta med målvaken, född 2003, på framtida samlingar. Hursomhelst är det nu klart att Kees Sims skrivit under ett avtal till och med 2025.

– Det känns fantastiskt roligt att Kees vill fortsätta hos oss i LSK. Han har haft en fantastiskt fin utveckling hos oss här i vår, där han verkligen fått kämpa för att ta platsen som målvakt i startelvan. När väl fått chansen så har han gjort det väldigt bra. Det är en ambitiös kille som vi ser fram emot att få arbeta mer med under de kommande säsongerna., säger en mycket nöjd Erik Lund Fahlén.

Ljungskile SK välkomnar Kees till att tillhöra klubben under de kommande åren och hoppas han ska trivas och utvecklas till nya nivåer hos oss.

LÄS MER:
>> 20 frågor: Kees Sims
>> Trio ansluter från Nya Zeeland


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail