Kryss mot seriekollegan

Ken Akamatsu var tillbaka i LSK-tröjan i dagens match. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Ny träningsmatch denna lördagen och denna gång mot seriekollegan FC Trollhättan. LSK fortsatte med att testa ett par spännande spelare.

Ett välbekant ansikte var med från start i dagens match, nämligen Ken Akamatsu som blev en publikfavorit på Skarsjövallen under fjolåret. Tillsammans med tre andra provspelare från start tog LSK sig an FCT. Under en bitvis trög första halvlek var det LSK som så småningom tog greppet om matchen. Framförallt hade hemmalaget stora problem med att stoppa nyförvärvet Linus Tornblad som gång på gång sprang sönder FCT-försvaret. Det kunde också lett till utdelning, men LSK fick inte till det allra sista utan lagen gick till halvtidsvila. Förutom Tornblad imponerade provspelaren Uba Charles under den första halvleken.

Inför andra halvlek passade LSK på att göra fyra byten och senare blev det tre byten till. Även hemmalaget passade på att göra ett gäng byten under mitten av den andra halvleken. Alla dessa byten gjorde att matchen blev lite sönderryckt och det blev ingen riktigt rytm i spelet från något av lagen. Viktigt däremot att många spelare fick chansen där många göra stabila insatser. Även glädjande att se att fjolårsformen hos LSK-keepern Oliver Bergman håller i sig – idag räddade han bland annat en kanonfrispark från nära håll samt ett friläge. För LSK:s del var det Mohamadu Lamin närmast med en nick på en hörna från Otto Ingham i slutskedet. Några mål blev det däremot inte utan matchen slutar 0-0.

Härnäst väntar ny bortamatch nästa lördag när vi gästar Grebbestads IF. Väl mött då.