Lagkaptenen fortsätter i LSK!

Anton Henriksson ser fram emot en ny säsong i LSK. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Han var lagkapten, han var anfallare, han var mittfältare, han var mittback – ja han var överallt under säsongen 2021. Därför är vi väldigt glada nu att presentera nyheten om att lagspelaren Anton Henriksson fortsätter LSK:s resa även under kommande säsong!

Anton Henriksson kom till LSK inför säsongen 2021 med sikte att göra fler mål än säsongen tidigare. Det blev lika många som under säsongen 2020. Däremot visade det sig att LSK:s nummer 9 hade fler fina egenskaper än bara sitt målsinne. LSK-tränaren Erik Lund utsåg den tidigare Grebbestadsprofilen till lagkapten, vilket skulle visa sig var ett klokt val. Som lagkapten bidrog Henriksson med sitt lugn och var oerhört lojal mot laget. I en tunn trupp fick han vikariera både på mittfältet och i backlinjen (!), vilket han gjorde med den äran. Med sitt spelsinne och rutin bidrog 26-åringen med en stabilitet match efter match. Henriksson missade visserligen en match på grund av avstängning, men i övrigt spelade han samtliga matcher (29 stycken) och gjorde på dessa 9 mål. Ett målskytte som innebar att han delade förstaplatsen i den interna skytteligan med Murana Conteh.

LSK-tränaren Erik Lund gläds av Henrikssons förlängning:
– Det känns jättebra att vår kapten fortsätter hos oss! Det är en spelare som är väldigt smart i sitt spel, har en bra karaktär och höjer sina medspelare. Dessutom är han en garanterad poängspelare på den här nivån, som kommer göra många viktiga och avgörande poäng kommande säsong.

LSK är väldigt glada att Anton Henriksson väljer att förlänga med oss under den kommande säsongen. Vi tror att han kommer vara en väldigt nyttig och viktig spelare som även kan ta ytterligare kliv i sin fotbollsutveckling.

Varmt välkommen till en ny säsong i Ljungskile SK, Anton Henriksson!


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail