”Liten krönika från folket som såg på”

Det kändes nästan som vår i luften när LSK-folket drog till Vänersborg för att möta stadens FK på en sirligt grön konstgräsmatta vackert inramad av vit snö. Folkets förväntningar på de Grönvite som under veckan besegrat superettanlaget Norrby med 2-0 gick inte att ta miste på. Det sprangs och passades också som tusan under större delen av första halvlek men uppseendeväckande farligheter var sällsynta. Hemmalaget hade dock vänligheten att efter dryga kvarten bjuda på en passning strax utanför eget straffområde som öppnade för en kanon otagbar i mål av Mollapolci. Mycket mer hände inte i första halvlekens mesta spring och spark.

I andra blev det lite bättre spel och in på plan kom efterhand nya aktörer. När Pangen Jakob kom in efter knappa kvarten blev det riktigt drag. Jakob började med en rungande hopspark med en stackars hemmaspelare och följde upp med en stenhård nick in i höger burgavel på passning av snabbe backen Karlin. Då applåderade folket och fler ovationer blev det när Pangen strax därefter pangade in en markfräsare i nätmaskorna på passning av Nikolla, som snirklat sig fram på ytterkanten. Det stundom något onödigt hårda sparkandet tog sin tribut så båda fick linka av plan strax efter målet. Då försökte Hampus och Peter att ta efter Jakobs pangande men si då hade målet ”flyttat på sig” och 3-0 stod sig matchen ut och den nionde raka utan förlust var ett faktum. Folket kunde lagom belåtna åka hem med förhoppningen att LO fått något att spinna vidare på tills seriestartelvan skall vara formerad om en knapp månad.