Ljungskile SK VS Eskilsminne IF 15/4

På söndag 15/4 möter Ljunskile SK Eskilsminne IF 16:00  på Vänersvallen.

Matchen skulle egentligen spelats hemma på Skarsjövallen men pga den utdragna vintern så spelas matchen istället i Vänersborg.

Lite fakta om ”bortalaget” skrivet av en favorit:

Eskilsminne IF

Eskilsminne är en stadsdel i Helsingborg med villabebyggelse från 1920-talet. I område ligger Harlyckans idrottsplats som är föreningens hemmaarena.
Att stadsdelen fått namnet Eskilsminne beror på att bonden Per Eskils ägde markerna där och till hans ära fick föreningen namnet Eskilsminne IF när den bildades 1928. En av de drivande bakom bildandet var forne landslagsbacken Arne Johansson.

Eskilsminne IF, eller Eskils som laget ofta kallas, är en stor förening med uppåt 1500 medlemmar och har 50-talet lag i seriespel. A-lagets nutida fotbollshistoria ser ut så här; 2008 kvalade man sig upp till division IV. 2009 vann man division IV som nykomling. 2011 vann man division III. 2014 vann man division II. 2015 Spelade man i division I södra men slutade på en 13:e plats och åkte ner i division II igen.  2017 slutar laget som tvåa i division II och via kvalseger mot Trollhättans FC kvalificerar man sig åter för spel i division I södra.

I seriepremiären hemma mot Skånekollegan Kristianstads IF vann man med 2-1 så det är nog med stärkt självförtroende man kommer till mötet mot LSK.

Eskilsminne IF med tränare Martin Pringle, uppvuxen och fotbollsutvecklad i Stenungsund, hälsas välkommen till dagens match som på grund av att Skarsjövallen inte hunnit bli spelduglig flyttats till Vänersborgs konstgräs.

Gunnar från Orust

 

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail