LSK berövades på de tre poängen

Robin Strömberg inledde säsongen på bästa sätt genom att göra LSK:s mål i dagens match. FOTO: Arkivbild.

Idag var det äntligen dags för seriepremiär för Herraget och det spritte direkt i benen hos de grönvita, som ställdes mot Åtvidaberg på bortaplan.

LSK öppnade matchen bäst och förde spelet i inledningen. Redan efter tre minuter nickar LSK bollen i stolpen, vilket även var första halvleks bästa chans ur LSK-ögon. De grönvita spelarna fortsätter att skapa chanser framåt, men dock utan utdelning. Istället är det hemmalaget Åtvidaberg som äter sig in i matchen, efter den dryg kvart. Motståndarna för mer och mer av spelet medan LSK får ligga på försvar. Närmast ett ledningsmål är Åtvidaberg i slutet av första halvlek när ett inspel från deras vänsterkant når deras spelare centralt, nära mål, men avslutet räddar LSK-keepern Kaksa genom att fin fotparad. Därmed var det mållöst i paus.

I andra halvlek kommer ett pånyttfött LSK ut. De grönvita börjar direkt att äga bollen och gå på offensiven, medan hemmalaget inte har någon chans. LSK skapar också ett par chanser även om de inte är jätteheta. Efter 20 minuters spel av andra halvlek kommer så målet. En fin framspelning når Robin Strömberg, som fri med målvakten placerar in ledningsmålet fram till 0-1 – framför de tillresta LSK-supportrarna! LSK fortsätter att mala på och skapa chanser. Jakob Olsson får ett par chanser, men utan utdelning. Åtvidaberg är väldigt uddlösa och det är inte förrän alldeles i slutet som man försöker forcera fram för att nå en kvittering. Klockan går och i den 94:e matchminuten får man en hörna, där man plockar upp allt manskap – även målvakten. Hörnan slås, men LSK-försvarare nickar bort bollen. Dock når bollen en Åtvidabergsspelare, utanför straffområdet, som slår till bollen som går som en kanon rakt upp i krysset – fram till slutresultatet 1-1. Oerhört surt!

Ett oerhört bittert resultat för LSK denna premiär, där man länge och väl såg ut att knipa med sig alla poängen hem till Bohuslän, men det blev alltså endast en poäng. Det gäller att ta nya tag och ta med sig det som var positivt från matchen. Stort tack till alla tillresta LSK-supportrar som var på plats och stöttade oss – väldigt betydelsefullt! Härnäst väntar ”hemmapremiär” på Vänersvallen i Vänersborg nästa helg, när det är dags för matchen Ljungskile SK – Eskilsminne IF. Väl mött då.