LSK föll i slutet

Oliver Bergman gör en fin räddning i matchen mot Tvååker. FOTO: P. Stenbaek.

Kvällssolen sken som aldrig förr på Skarsjövallen, men på grund Sveriges EM-spel så saknades en hel del publik för att njuta av LSK i solskenet.

Tvååker satte full press med tuffa, hårda och stora spelare medan LSK fick föra spelet. Tvååker skrapade efter drygt 10 minuters spel fram en hörna. En hörna som skulle falla väl ut för de rödblå. En forcerande pass på hörnan fram till en framstormande Tvååkare som dammade till bollen rätt i nät bakom Bergman med solen i ögonen, fram till 0-1. Strax senare är vi nära att anteckna ytterligare ett bortamål men domaren dömmer bort bollen för offside. LSK är dock på gång och går framåt och är sånär att få till fina offensiva chanser men man lyckas inte riktigt få till den sista passningen. Samtidigt kommer Tvååker på farliga kontringar, men som tur är så räddar Bergman LSK ett flertal gånger. LSK forcerar framåt mer och mer, men man får inte riktigt till det sista avslutet. Därmed kan gästerna från Halland gå till halvtidsvila med ledning, 0-1.

Andra halvlek fortsätter som den första slutade med fortsatt övertag för LSK, men man spelar ofta i svåraste laget vilket föranleder en del felpassningar och misstag. Samtidigt så spelar bortalaget med en tight försvarsmur där LSK har svårt att komma igenom. Men till slut studsar bollen rätt. Med en dryg kvart kvar av matchen så tar ett skott på en hand i bortalaget och LSK tilldöms straff. Fram kliver Johan Svahn och är säkerheten själv när han sätter kvitteringen säkert, fram till 1-1. Det hinner inte gå lång tid innan LSK även kan nå ett ledningsmål. Efter fint spel får George Wilson bollen snett inåt bakåt och krutar in 2-1! Avslutningen blir dramatisk med mycket känslor. I slutminuten går en Tvååkerspelare omkull och domaren dömmer straff. En straff som Tvååker sätter säkert, fram till 2-2. Ur ingenstans så lyckas även Tvååker gå igenom och nå ett segermål på övertid, fram till slutresultatet 2-3.

En väldigt sur förlust, men det blir att komma igen snart igen. Härnäst väntar bortamatch mot Qviding nästa lördag den 3/7, på Valhalla IP. Väl mött.

MER OM MATCHEN:
>> Höjdpunkterna från matchen
>> Matchbilder
>> Presskonferens
>> Folksurret
>> Matchfakta

>> Dagens startelva
>> Inför matchen


Vinstnummer i 50/50-lotteriet

1:a pris: 375
Ostkasse: 397


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail