LSK hämtade upp tvåmålsunderläge

LSK kom tillbaka och knep en poäng i Malmö. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Upp i gryningen och iväg till Malmö. Skulle LSK vakna till liv efter en lång bussresa och match redan vid lunchtid?

Redan tidigare i veckan hade materialaren Tommie Svedin lyckats komma överens med Malmö-laget om att LSK skulle få spela i hemmastället och Olympic, till vardags i grönt, skulle ikläda sig sitt brandgula reservställ. Om LSK skulle känna sig hemmastadda på Lindängens IP återstod att se.

Första halvleken inleddes med att Olympic fick ha ett visst bollinnehav, men däremot utan några direkta chanser. När matchklockan närmade sig matchminut 20 skulle allt hända. Det hela inleddes med att Murana Conteh fick bollen till höger i straffområdet och spelade in bollen mot Argjend Malaj, men den nådde aldrig fram – för istället gick bollen in via en försvarare fram till 0-1. Bara minuten senare är det 1-1, efter en snabb omställning och ett skott i krysset från nära håll. Det hinner inte gå många sekunder förrän domaren dömer straff för hands till Olympic – och huxflux är det plötsligt 2-1. LSK kommer än mer in i matchen därefter och bygger upp ett par anfall, men dock utan utdelning. De tre målen i mitten av halvleken skulle bli de enda innan lagen gick in för halvtidspaus.

Andra halvleken inleddes på ett bra sätt för det grönklädda bortalaget där en kvittering låg i luften. Istället för en kvittering kom istället 3-1 för Olympic och uppförsbacken blev därmed brantare. Akamatsu och Tornblad byts in för att få förnyad energi till laget. Det hjälper till viss del, men en reducering dröjer. Med kvarten kvar kommer så äntligen ett till LSK-mål. Efter ett inspel från vänsterkanten håller sig Ken Akamatsu framme och sätter 3-2. Kvitteringsjakten fortsatte därefter och LSK skapade ett par vassa chanser, men bollen ville inte in. Med fem minuter kvar av ordinarie tid kommer så äntligen ytterligare ett mål för LSK. Linus Tornblad kommer runt på vänsterkanten och hittar in till Oskar Lindberg, som tar emot bollen och trycker sedan in kvitteringen vid den första stolpen, fram till 3-3. LSK hade bud på även ett segermål i slutet, men matchen slutar 3-3.

Sammanfattningsvis en spelmässigt bra insats av LSK, men där Olympic är mer giftiga och resoluta i de avgörande lägena. Trots det visar LSK fin moral och även om bollen studsar fel många gånger så fortsätter man och lyckas till slut få utdelning för sitt slit.

Poängen betydde att LSK befäste femteplatsen och närmar sig fjärdeplatsen. Härnäst väntar sista hemmamatchen nästa lördag, 29/10, när vi gästas av Åtvidabergs FF – med matchstart kl: 15.00. Väl mött.