LSK hänger på i toppen!

Anton Henriksson, Uba Charles och Murana Conteh firar ett av dagens mål. FOTO: P. Stenbaek

Ett riktigt toppmöte väntade denna sommarljuva lördagseftermiddag på Skarsjövallen. Vilket av lagen skulle hänga på i toppen av tabellen var frågan inför dagens match?

Conteh placerar in 2-0. FOTO: P. Stenbaek.

Hemmalaget inledde matchen på bästa sätt Fredrik Martinsson klackades fram (av Otto Ingham) på högerkanten och hittade in Murana Conteh på första stolpen. LSK:s nummer 17 gjorde ingen besviken utan tryckte in bollen i nät fram till 1-0! Matchen fortsätter i ett intensivt tempo där båda lagen med lite mer skärpa kunde skapat mer nätrassel. Det ska dock dröja till en dryg halvtimmas spel innan nästa nätkänning. Denna gång är det en smart djupledsboll från Martinsson som friställde Conteh som hittade målet igen – fram till 2-0! Ängelholm då? Jo de skulle få en rejäl chans innan halvtidsvilan genom ett friläge. Som tur var kunde Oliver Bergman återigen vara en säker utpost och rädda med huvudet (?). Några fler mål blev det inte under den första halvleken, utan när lagen gick till halvtidspaus var alltså ställningen 2-0.

Andra halvleken börjar dramatiskt när den tidigare speakern Fille Lindberg, numera på läktarplats, konstaterar att han inte vann på 50/50-lotteriet den här gången heller. Nåväl, bättre lycka nästa gång Fille. LSK var inte nöjda än utan var redan i matchinledningen nära att sätta dit trean. Trean skulle också komma. Tvåmålskytten Murana Conteh vann ett motlägg, ett till och var till slut fri med målvakten. Osjälviskt hittade anfallaren fram till Anton Henriksson som rullade in 3-0! Matchen var därmed i princip död, men med ett par nya byten så fick LSK ny energi och kunde skapa ett par möjligheter. Även Ängelholm skapade ett par chanser och någon som verkligen kunde gett utdelning, men LSK-försvaret med Garcia Olsson i spetsen kunde hålla tätt tillsammans med Bergman i mål. I 85:e minuten lyckas också LSK utöka ledningen till 4-0 efter ett fint förarbete av Ken Akamatsu och Fredrik Martinsson. Matchen spelades sedan av och 4-0 blev således även slutresultatet.

⭐️ Matchens lirare i båda lagen utsågs av Matchvärden Offitech. Murana Conteh blev utsedd till LSK:s bästa spelare medan priset gick till Erik Widén i Ängelholm.

Tack till alla som kom och stöttade oss till tre viktiga poäng idag, vilket gör att LSK hänger på i toppen av tabellen! Härnäst väntar bortamatch mot Qviding FIF på fredag.. Då hoppas vi många LSK:are finns på plats och stöttar oss på plats. Väl mött.