LSK knep en poäng borta mot Oskarshamn

Mollapolci och Strömberg gjorde LSK:s mål borta mot Oskarshamn. FOTO: Tobias Åberg, Arkivbild.

LSK knep en poäng borta mot Oskarshamn, efter att Viktor Mollapolci kvitterat i slutskedet av matchen – fram till slutresultatet 2-2.

En tuff match väntade idag borta i värmen mot Oskarshamn. Hemmalaget tog snabbt kommandot i matchen med ett stort bollinnehav, men LSK var oerhört solida och hade full koll på Oskarshamns anfallsspel. Istället för chanser till hemmalaget var det istället LSK som hittade ytor, främst mellan OAIK:s försvar och mittfält, vilket gjorde att de grönvita kunde komma igenom med ett par fina anfall. Inledningen blev inte sämre när LSK fick ett fint frisparksläge, strax utanför Oskarshamns straffområde. Robin Strömberg placerade bollen vackert i målvaktens hörn, fram till LSK-ledning – 0-1.
Efter en vattenpaus i mitten av halvleken repade hemmalaget mod och på en frispark var man hetare i luftrummet och nickade in kvitteringen, fram till 1-1. I slutet av halvleken tog också Oskarshamn över och lyckades även få in ett ledningsmål till 2-2, återigen på nick, efter ett långt inkast. Något snöpligt dock sett till den fina inledningen av matchen som LSK hade.

I andra halvlek fortsatte Oskarshamn med sitt fina spel och Kaksa fick göra ett par fina räddningar för att undvara fler mål. Halvleken utvecklas därefter till en rätt svajig historia där båda lagen blev långa och släppte till stora ytor, vilket bäddade för stora kontringsmöjligheter för båda lagen. Ett par byten från LSK gjorde att man vaknade till i offensiven och kom i ett par bra lägen, även om det sällan blev speciellt hett i Oskarshamns straffområde. I den 80:e matchminuten kom LSK igenom på vänsterkanten och efter ett inspel stötte inbytte Nikolla bollen i ribben. På returen lyckades därefter Viktor Mollapolci stöta in bollen, fram till 2-2! LSK hade därefter även ett strålande läge i slutminuten, efter en fin kontring, men Strömbergs avslut gick över.

En speciell match med chanser åt bägge lagen, där båda lagen hade sina perioder i matchen och kunde få med sig tre poäng – men matchen slutade alltså 2-2. Nu går LSK på sommaruppehåll och kan därmed ladda för en viktig höstsäsong. Nästa match, Ljungskile SK – Husqvarna FF, spelas hemma på Skarsjövallen den 20:e augusti. Väl mött då.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail