LSK knep en viktig bortapoäng

Linus Dahl kvitterade i slutet av matchen, till slutresultatet 1-1. Arkivfoto: T. Åberg.
Idag väntade en tuff bortamatch mot Landskrona. Tuffa svartvitrandiga hemmalaget var oerhört revanchsugna efter nederlaget mot LSK i vårmötet (3-0). Därtill saknades viktiga LSK-kuggen Andreas Murbeck, som skadades i senaste matchen mot Skövde.

Matchen var jämn inledningsvis, med ett lågt liggande LSK som blixtrade till ett par gånger. Ändå var det hemmalaget som fick den första riktiga heta målchansen, i den 22:e minuten, med en karatevolley som tog i Dahlins vänsterstolpe. Udoh dribblade, strax därefter, av två försvarare och målvakten – men tappade balansen när väl bollen skulle rullas i mål. När första halvlek såg ut att sluta mållöst så tog Landskrona ledningen på hörna, fram till 1-0, i den 40:e minuten. LSK var nära att kvittera någon minut senare, via ett nytt friläge, men Erik Westermark lyckades inte överlista hemmamålvakten.

I andra halvlek tätade Landskrona till försvaret och gick mer på kontringar. Något som låste matchen och där LSK inte lyckades komma till speciellt mycket målchanser. Det blev många avblåsningar och ingen riktigt rytm i matchen. Jörgen Wålemark ändrade om och släppte in Edin Øy och Mirad Garza, vilket skulle bli ett drag som fick fart på offensiven. När sedan Palmquist kom in satsade LSK allt framåt. Kvitteringen skulle också komma. Johan Svahns slog i den 83:e minuten en fin hörna som Linus Dahl knoppade in och 1-1 var ett faktum! Men matchen var inte slut och båda lagen fortsatte att skapa chansen. I 95:e minuten fick Jesper Westermark sånär in 1-2, men Landskronamålvaken lyckades gjorde n fantastisk räddning – vilket gjorde att matchen slutade oavgjort.

En tuff och svår bortamatch på förhand, där underläge hämtades upp till 1-1 i slutet. En räddad poäng som kan betyda mycket nu i höst. Härnäst väntar Ljungskile SK – Assyriska Turabdin IK nästa söndag. Hoppas alla LSK:are kommer och stöttar oss då! Väl mött.