LSK med seger i omstarten

Vild glädje efter Anton Henrikssons segermål. FOTO: P. Stenbaek.

Så var det äntligen dags att damma av semesterdammet för en ny Ettanmatch på Skarsjövallen. Suveräna nykomlingen BK Olympic har övertygat än så länge och var såklart lika sugna som LSK på att ta nya poäng i toppstriden.

Första halvleken började bra för LSK och man tog ett visst övertag i inledningen av matchen. Dock inget riktigt läge som brände till. Istället jämnade Olympic ut spelet men inte heller gästerna fick något farligt avslut på mål. Med en dryg halvtimma spelad fick LSK en kavalkad av hörnor och till slut sitter den. Arlind Kalaja slår en perfekt hörna som Anton Henriksson når högst på och knoppar likt Kennet Andersson in 1-0! Det hinner inte gå många minuter innan kvitteringschansen kommer. Via ett motlägg studsar bollen i stolpen och dansar farligt nära mållinjen, men LSK lyckas rensa undan. Chanserna avlöser varandra och snart lämnas Olympics skyttekung ensam och kan lägga in bollen, men avslutet går högt över. LSK då? Jo chanserna kommer. Henriksson får ett friläge i straffområdet, men målvakten läste avslutet och räddade. Snart letar sig ett uppspel från Garcia Olsson fram till Henriksson som skarvar ut till Lindberg som i sin tur spelar bollen in mot inbytte Tornblad – som träffar stolpen! Minuter senare väntar en ny ramträff när Arlind Kalaja träffar ribban. Några fler mål blir det dock inte innan halvtidspausen, utan det är fortsatt LSK-ledning med 1-0.

Lagen gick ut för andra halvlek och det var Olympic som verkligen ville nå en kvittering. En bit in i halvleken kommer ett bra skott utifrån som Kees Sims gör en suverän räddning på. Olympic fortsatte äga mycket boll men det var LSK:s kontringar som var mest giftiga. Olympic räddades många gånger av deras målvakt och därmed kunde inte LSK utöka ledningen. Även Olympic försökte pressa på men LSK försvarade sig bra och Kees Sims var säkerheten själv längst bak. Efter en händelserik och spännande match kunde till slut LSK sträcka händerna i luften och smaka på segerns sötma när domaren blåste av matchen. LSK kommer därmed vinna med matchens enda mål, 1-0.

Sammanfattningsvis en väldigt fin första halvlek från båda lagen där det mycket väl borde blivit ett par mål till. Andra halvlek blev desto jämnare och tätare där LSK lyckades hålla undan. Även roligt att Kees Sims fick hålla nollan i sin startdebut.

⭐️ Matchvärden Brandt Bil utsåg matchens lirare i båda lagen och i LSK utsågs Arlind Kalaja medan priset gick till Tyree Griffiths hos gästerna.

Tack till alla som kom och stöttade oss idag! Härnäst väntar DM-match redan på onsdag när Stenungsund gästar oss. Väl mött.