LSK till final!

Aniekpeno Udoh sköt LSK till DM-final. ARKIVFOTO: T. Åberg.
Herrlaget vässar som bekant formen inför att serien drar igång på söndag. Ikväll mötte man förra årets seriekollega Grebbestads IF i DM-semifinal, på Siljevi.

LSK tog tag i spelet direkt och visade att vårformen håller i sig. I inledningen av matchen var man sånär att ta ledningen, men stolpen räddade hemmalaget den gången. Istället var det Aniekpeno Udoh som elegant tunnlade två motspelare och 0-1 var ett faktum! De grönklädda fortsatte att ånga på, men några fler mål blev det inte i första halvlek.

I andra halvlek fick Grebbestad sin stora chans. Via en kontring skapade man ett friläge, men Robin Wallinder i LSK-målet avvärjde och höll nollan intakt. LSK luftade hela 16-mannatruppen och Grebbestad kom mer in i matchen i andra halvlek, men utan att skapa någon mer direkt oreda. I slutet av matchen kom fler LSK-chanser, men matchen slutade till sist 0-1 i grönvit favör. Nu väntar antingen Stenungsunds IF eller IFK Uddevalla i final senare i höst.

En stark första halvlek och en något tamare andra halvlek, men helt klart rättvist och en bra genomkörare inför fortsättningen. Härnäst väntar seriefinal på söndag – Ljungskile SK – Skövde AIK. Då hoppas vi alla LSK:are sluter upp och hejar fram oss till en riktigt bra insats. Väl mött på söndag.