LSK vände och vann mot Malmö

Murana Conteh byttes in och med sina två mål vände han matchen. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK vände till ett soligt Malmö för möte mot IFK Malmö. Ett skadestukat grönvitt lag fick en dråplig förlust senast mot Torn hemma. Kunde man komma tillbaka mentalt och vinna denna lördag?

Första halvleken började bra för LSK som dominerade spelbilden och kom fram hyggligt i banan även om det inte skapades några jättelägen. Efter en dryg kvart spelad tog Malmö över mer och mer där LSK inte kom upp i nivå. Hemmalaget fick istället stå för kommandot och skapa chanser. Utdelningen kom också rättvist innan paus, fram till 1-0. En halvlek som inleddes bra, men där de grönvita sedan tappade allt.

Inför andra halvleken gjorde LSK ett par förändringar där Murana Conteh och Anton Henriksson byttes in. Det skulle ge resultat! LSK tog genast kommandot och det såg direkt ut som ett helt nytt lag. Efter en frispark från Ken Akamatsu studsade bollen fram till Murana Conteh som satte kvitteringen, fram till 1-1. Det dröjde inte många minuter innan LSK:s nummer 17 återigen skulle antecknas i matchprotokollet. Conteh fick bollen av Malaj i högra hörnet av straffområdet, vände in och placerade in bollen på ett läckert sätt i bortre hörnet! Vändningen var ett faktum och LSK malde på för mera. Bland annat var Conteh nära att göra hattrick, men hans konstspark svävade över målet. Samtidigt höjde sig Malmö och skapade också ett par chanser för att nå en kvittering. Någon kvittering kom aldrig utan istället kunde LSK kontra och där Argjend Malaj på egen hand punkterade matchen genom att göra 1-3! En skön vändning där LSK verkligen gjorde jobbet i andra halvlek och fick med sig alla poängen från anrika Malmö Stadion.

Sammanfattningsvis två olika halvlekar där LSK höjde sig betänkligt i andra halvlek och fick också utdelning för den insatsen man gör i andra halvlek. En rättvis seger att ta med sig inför avslutningen av serien.

Härnäst väntar hemmamatch nästa lördag, 15/10, när Oskarshamns AIK gästar oss. Väl mött.