Underbar derbyseger!

Anton Henriksson stod återigen för en stark insats. FOTO: P. Stenbaek.

Till strålande Skarsjövallen välkomnade vi idag Vänersborg till ett tufft derby.

Solen sken som aldrig förr och äntligen har sommaren satt fart! Skarsjövallen var redo för ett hett derby och det skulle bli ett typiskt derby med nerv. Inledningsvis var det relativt jämn men inget av laget fick till något ordentligt spel, även om LSK var något bättre. Efterhand tog Vänersborg kommandot och hade mängder med fasta situationer som ställde till det, inte minst ett bra giftiga frisparkslägen. Bortalaget hade ytterligare lägen som var bra men där LSK-målvakten Oliver Bergman stod för en rad starka ingripanden. Innan halvtidspaus hann LSK sticka upp där George Wilson stod för ett fint skott som dessvärre gick strax utanför bortre stolpen.

I början av andra halvleken fick gästerna ett friläge, men återigen gjorde Bergman en kanonräddning och räddade LSK återigen. Vänersborg är hetare och visar mer vilja i varje duell vilket ställer till det gång på gång. I mitten av halvleken kommer en lång boll som Murana Conteh gör en jättelöpning på och drar ifrån backlinjen. Avslutet räddas dock av VIF-målvakten, men på returen gräver Johan Svahn in bollen, fram till 1-0 till LSK! Målet gör att LSK får en boost och kommer fram allt mer mot slutet av matchen. LSK skapar ett par halvlägen men slutresultatet skrivs till 1-0 till LSK!

En underbar fightingseger och femte raka hemmasegern! Härnäst väntar bortamatch på lördag mot Österlens FF.