Lund avgjorde sent

Lund avgjorde sent i dagens match. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK hade tagit sig till Lund för ett tufft men spännande möte mot stadens bollklubb. Viktiga poäng stod på spel för att vara med i kvalracet under den sista tredjedelen av seriespelet.

Första halvleken inleddes med ett stort bollinnehav för hemmalaget där LSK låg på kontring. Trots ett övertag i bollinnehav för Lund så hade LSK ett kontrollerat försvarspel som endast lät Lund avsluta från längre håll. Efterhand växer LSK sig in i matchen och skapar också ett par fina chanser, men dock utan utdelning. Det gör att den första halvleken också slutar mållöst. Under första halvleken tvingas även Fredrik Martinsson utgå skadad. Ett hårt slag mot en redan skadedrabbad trupp.

I andra halvleken kommer solen fram och matchen öppnar upp sig mer åt båda hållen. Bland annat får Sims göra två fina räddningar, med både fötterna och händerna, och däremellan är Anton Henrikssons nick nära att gå in, men räddas på mållinjen. Efter en fartfylld inledning av andra halvlek så mattas tempot av och det är Lund som tillåts skapa något offensiv och tvingar Sims att fortsätta rädda ett par bollar. Mot slutet blir det en del avbrott på grund av byten och skador, vilket gör att matchen blir lite ryckig och inget lag som verkligen går för det. På övertid kommer en Lundspelare framåt i banan och ett LSK-försvar ser passivt på medan hemmaspelaren avlossar bollen rakt upp i krysset, fram till 1-0. Det blir också matchens enda mål och Lund vinner alltså matchen med 1-0.

Sammanfattningsvis en jämn match där andra halvleken kunde gett utdelning för båda lagen, men där skärpan inte var speciellt vass förutom Lund kunde göra sitt segermål. Hemmalaget visade att de är inne i en bra form där de tagit i princip bara segrar under höstsäsongen.

Härnäst väntar hemmamatch mot Tvååkers IF nästa lördag på Skarsjövallen. Väl mött.