Lund om Lund

Lund grubblar om Lund och om Lund kan slå Lund på lördag. Arkivfoto: P. Stenbaek.

📞 Hallå där, Lund…
Nya match, ny utmaning väntar runt knuten. Nu är det match för herrarna igen och det är bortamötet mot Lund som upptager större delen av lördagen för vårt herrlag. När vi går in i seriens sista tredjedel är på med en svår bortamatch i Lund. Så vi slår en pling till Erik Lund som får snacka både Lund och LSK.

Erik, först ett par ord om matchen i måndags mot FC Trollhättan.
– Jag tycker att det var en toppmatch i Ettan mellan två bra lag. Det är tyvärr så att vi av lite olika anledningar inte uppträder riktigt som vi kom överens om – och det är något som vi talat om under veckan. Men jag får nämna att Oliver Bergman var fantastisk i målet.

Ni har nu på kort tid mött seriens tre bäst placerade lag. Facit är tre kryss. Vad säger du om de matcherna, och har du fått några svar på de frågor du har kring laget?
– Dessa matcherna är ett tecken på att vi är på rätt väg med laget. Vi var det bättre laget mot Oskarshamn, men å andra sidan så var väl FCT starkare än oss i måndags. Men helt klart, vi är med och mäter oss med de bästa lagen i serien.

Hur ser det ut inför lördagens match?
– Vi har två spelare avstängda (Medi Dresevic och George Wilson). Någon spelare med frågetecken för sin medverkan, men det får vi ta efter fredagens träning.

Nu är det sista tredjedelen vi går in i. Tio matcher, niohundra minuter, lite stopptid och en massa kamp. Hur ser du på hösten?
– För egen del ser jag verkligen fram mot hösten. Den sista tredjedelen kommer att bjuda på tunga planer, mycket kamp och det kommer att hända grejer i serien känns det som. Det brukar också av hävd bli tuffare matcher under hösten, så det gäller för oss att vara beredda på detta.

Om allt är korrekt så är det tre av de sista tio matcherna som spelas på plast. Resten är på gräs (om allt stämmer). Kort kommentar om det?
-Inga problem med det. Vi är väl okay även på plastgräs tycker jag. Men vi föredrar alla dagar i veckan att spela matcherna på gräsplaner.

Nu väntar Lunds BK. Kort om motståndarna?
– Det är klart att det blir en stentuff match. Lund är starka som skam, och har slagit både Utsikten och FC Trollhättan på sin hemmaplan, och det säger väl vad som väntar oss där nere. Det kommer att krävas att vi gör allt vi kan, men vi har en bra stämning i gruppen, så vi ser fram mot matchen.

Avslutningsvis, en ny tuff match väntar men den gode Lund. Han brukar ju ha något spännande i kikarn så det väntar av allt att döma en bra fajt mot hans namne till lag.

Er trogne javalapare och tangentriddare,
Anders ”Melker” Antonsson


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail