Makrillen med katterna lånas in


Herrlaget har varit ute efter att fylla på truppen med ytterbackar och nu kan vi gladeligen meddela en ytterbacken Fredrik Martinsson ansluter på lån från GAIS.

Fredrik Martinsson med katter på tröjryggen
Martinsson i sin omtalade kattröja. FOTO: GAIS.se

Fredrik Martinsson slog igenom på allvar under 2019 när han som högerback tog upp Qviding i Ettan – och bidrog på egen hand med 20 poäng (5 mål och 15 assist). Därefter värvades han inför fjolåret till GAIS, där det under 2020 blev 23 framträdanden i Superettan. Den nyligen fyllda 24-åringen uppmärksammades inte bara för sina fotbollsinsatser under fjolåret, utan även för att han bar en matchtröja med katter på (läs mer här).

Martinsson beskrivs som en snabb spelare som är löpvillig och gärna hotar i offensiven. Förutom GAIS och Qviding har Martinsson även tillhört Sävedalen, Örgryte och Jonsered. För den LSK:are med bra minne minns kanske att Martinsson kunde hamnat i LSK redan 2018 när ytterbacken provtränade. Den gången hamnade han inte i den grönvita tröjan – utan det är istället nu som en mer erfaren Martinsson ansluter till LSK på lån under vårsäsongen.

Vi tackar GAIS för bra samarbete för att hitta en bra lösning för alla parter.

LSK-tränaren, Erik Lund, kommentar om nyförvärvet:
– En fartfylld spelare som trots sin unga ålder har hunnit spela mycket a-lagsfotboll. Kommer spetsa till konkurrensen på ytterbackspositionen.

LSK välkomnar Fredrik Martinsson till föreningen! Vi hoppas att han kommer vara trivas och utvecklas vidare hos oss!LÄS MER OM TRUPPEN:
>> Fredrik Martinsson (Lån)
>> Moroyin Omolabi
>> Mehmed Dresevic
>> Ken Akamatsu

>> George Wilson
>> Bakr Abdellaoui
>> Muhammad Abdullah Hussain
>> Salifu Manneh
>> Murana Conteh
>> Gustav Kadura
>> Oliver Bergman
>> Oskar Lindberg
>> Johan Svahn
>> Franko Skugor
>> Viktor Adebahr
>> Daniel Garcia Olsson
>> Anton Henriksson
>> Gustav Källén

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail