Målkalas på Skarsjövallen!

Aniekpeno Udoh och Linus Dahl blev målskyttar flera gånger om under dagens målkalas.

Damlaget hade inlett dagen med att vinna med 10-0, så man hoppades på förhand att Herrlaget inspirerats av det målkalaset. För motståndet stod nämligen Oskarshamn som i vårmötet vann en tät match med 1-0.

Oskarshamn började också bäst, men sedan var det LSK för hela slanten. Aniekpeno Udoh kostade på sig att missa ett friläge, men den gode målskytten skulle revanschera sig. I den 17:e matchminuten hittade en frispark från Johan Svahn in till Udoh som nickade in 1-0! Knappt hade de jublande LSK-supportrarna tystat förrän Udoh bröt igenom från vänsterkanten och grundlurade målvakten så att han bara behövde kruta in bollen i nästintill tom bur – fram till 2-0. LSK fortsatte att skapa chanser och Oskarshamn hade stora problem att hålla ihop laget mot ett energirikt LSK. I den 35:e minuten hittade en hörna från Svahn fram till första stolpen där Linus Dahl knoppade in 3-0. En stark och effektiv halvlek av LSK som resulterade i en ledning med 3-0 i halvlek.

LSK fortsatte målkalaset i andra halvlek. Udoh satte dit sitt tredje mål för dagen, fram till 4-0. En hörna senare blev det 5-0, efter att Svahn återigen hittat Dahls panna. Fler mål skulle komma och 6-0 kom efter att Udoh hittade in till Jesper Westermark som satte dit bollen. Skyttekungen var hungrig på mer och 7-0 kom från Westermarks panna efter ett tjusigt inlägg från Johan Brannefalk. I slutskedet så hittade Jesper Westermark fram till inbytte Joel Palmquist, som på volley sätter dit 8-0! Palmquist hittar minuten senare fram till Edin Øy som sätter dit avslutande 9-0!

Vilket målkalas det blev denna söndag på Skarsjövallen! Först 10-0 för Damlaget och sedan 9-0 för Herrlaget – helt makalöst! För Herrlaget var det en historisk seger där man inte vunnit med såhär stora siffror sedan 90-talet (?). Härnäst väntar bortamatch mot Eskilsminne på lördag. Häng med LSK FANS bussresa så ses vi där. Väl mött.