Märklig avslutning när LSK föll

Dags för sista föreställningen på Skarsjövallen denna säsong för LSK:s Herrlag. Att avsluta säsongen på ett bästa sätt var målet för LSK medan Åtvidaberg skulle kämpa tappert för överlevnad i Ettan Södra.

Första halvleken började med ett kraftigt grönvitt spelövertag och laget for fram vilket kunde hotade gästerna vid ett flertal gånger. Med ett fint kombinationsspel så var det sånär att LSK kunde ta ledningen, men bollen studsade inte rätt någon gång. Med halvtimmen spelat så kom kallduschen. Åtvidaberg tog sig igenom på vänsterkanten och var mest hungriga i straffområdet – vips var det 0-1. Ologiskt sett till spelbilden, men fotboll är sällan logisk utan handlar om att få in bollen i nät. LSK:s frenesi fick sig en törn efter målet och innan paus fick publiken beskåda ett ställningskrig som mest föll Åtvidaberg i smaken. Därför stod det fortsatt 0-1 på resultattavlan när lagen gick till halvtidsvila.

Andra halvleken fortsatte som den första avslutades med mängder med felpassningar och misstag samt en hel del kamp på ett tungsprungen matta. För att få igång LSK igen så gjordes ett trippelbyte och så småningom kom också kvitteringsmålet. Fredrik Martinsson slog in bollen från högerkanten, Linus Tornblad tog emot och placerade in 1-1. Mot slutet är det istället Åtvidaberg som är hungrigast och vill nå ett segermål. Bland annat har gästerna ett bra nickläge med ett fåtal minuter kvar som Kees Sims får göra en jätteräddning på. Ett segermål kommer trots allt för Åtvidaberg på en frispark, fram till 1-2. I samband målet blev både Sabarr Janneh och Daniel Garcia Olsson utvisad. Det var också det sista som hände i matchen, där avslutningen blev väldigt märklig.

Sammanfattningsvis en bra start från LSK, men när inte ledningsmålet och istället ett bakåt så tappade LSK kommandot. LSK väcktes och fick in en rättvis kvittering, men där Åtvidaberg ville mest och kunde vinna matchen.

Stort tack till alla som besökt alla våra hemmamatcher denna säsong – ni är väldigt betydelsefulla! Härnäst väntar sista matchen nästa lördag borta mot Ängelholm. Väl mött.