Nya äventyr väntar LSK-trio

Robin Wallinder

Målvakten Robin Wallinders utveckling exploderade under säsongen. En säsong där även Axel Pettersson och Sebastian Möller anslöt på lån från Varbergs BoIS. Nu står det klart att trion lämnar LSK.

Inför säsongen 2018 kom en ung målvakt från BK Häcken med inställningen att han skulle utvecklas vidare i LSK. Som 20-åring så tog han flera kliv framåt och fick även chansen i ett par matcher i slutet av säsongen, med fina insatser som följd. Inför säsongen i Superettan hade Wallinder målsättningen att på allvar konkurrera mot rutinerade Erik Dahlin för att få speltid. 21-åringen fick också chansen – och som han tog den! Robin Wallinder röstades fram till flest gånger till Matchens lirare i LSK under säsongen – hela 8 gånger! Därtill spelade han 15 matcher från start i Superettan – och dessutom hoppade han in i två ytterligare matcher. 21-åringen höll även nollan i sex av dessa matcher.

Dock blir det ingen fortsättning för Robin Wallinder då han inte får ihop livspusslet Ettanspel med LSK. LSK hade viljat ha kvar målvakten men respekterar Wallinders beslut. Vi vill rikta ett stort tack till Robin för hans insatser i LSK-tröjan och önska honom ett stort lycka till i hans fortsatta fotbollskarriär.

Axel Pettersson

Axel Pettersson var länge på LSK:s radar, men valde nyblivna allsvenska Varbergs BoIS inför säsongen. Efter en tid i den halländska klubben så anslöt han till LSK i mitten på februari. Dessvärre skadade sig Pettersson direkt, men när väl säsongen satte igång i juni så gjorde anfallaren flera fina framträdanden. Dessvärre åkte han återigen på en skada, vilket höll honom borta i hela 15 matcher. När man summerar säsongen så stod Axel Pettersson för 13 spelade seriematcher, varav 8 från start samt 1 mål och 3 assist. En frejdig spelare med stor arbetskapacitet som var ett ständigt hot för motståndarna. Pettersson avslutade för en tid sedan kontraktet med Varberg och valde nyligen att kommande säsong spela för Oddevold.

Sebastian Möller

I slutet av augusti så anslöt Sebastian Möller, även på han lån, från Varbergs BoIS. Möller visade direkt att han ville ha speltid. Spelsugne Möller gick också mycket speltid till en början, som wing-back. Dessvärre blev det kanske lite väl mycket på kort tid för Möller som efter en tid fick problem med ryggen som höll honom borta under större delen av säsongsavslutningen. Totalt blev det 8 seriematcher, varav 6 matcher från start i LSK-tröjan. En stabil ytter som höjde kvalitén och nivån i truppen. Möller går nu efter säsongen tillbaka från lånet till Varberg – där han är kontrakterad även kommande säsong.

Ljungskile SK vill även tacka Axel Pettersson och Sebastian Möller för fina insatser i LSK-tröjan under deras låneperiod och önskar de lycka till framöver.

 

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail