Oavgjort mot Trollhättan

Anton Henriksson i duell mot FCT-försvarare. FOTO: P. Stenbaek.

En intensiv matchvecka avslutades med derby mot FC Trollhättan i ett härligt försommarväder. Ett prestigefullt möte som lockade den hittills bästa publiksiffra på Skarsjövallen i år.

Med matchen igång var det LSK som tog greppet om spelet. Med resolut försvarsspel och vissa finurliga anfallsvägar låg ett LSK-mål i luften. Närmast var de grönvita på hörnor där både Ilir Berisha och Jared Odenbeck var nära på nick. Gästerna hade egentligen inget i offensiv väg, men efter en dryg halvtimmas spel så blixtrade det till och via en styrning så letade sig bollen in, fram till 0-1. En rättvis kvittering skulle komma som en snabb replik. Efter en djupledsboll så kunde Murana Conteh vinkla in bollen – och som sig bör fira med ordförande Kristina Geers. Efter ett chansrikt LSK-anfall utan utdelning kunde FCT kontra till sig ett friläge, men som tur var har LSK Oliver Bergman som kunde rädda till hörna. Några fler mål blev det därefter inte i första halvleken.

Andra halvleken startar i med chanser åt båda håll men där FCT har en stark period och trycker tillbaka hemmalaget. Efter den största anstormningen från Trollhättan kommer LSK till en riktigt bra chans, men Kalajas avslut räddas till hörna av målvakten. På den efterföljande hörnan så är Samuel Ohlsson nära med ett rungande skott, men dessvärre utanför. Med kvarten kvar är LSK nära igen med en dubbelchans, men varken Henrikssons avslut eller inbytte Akamatsus skott kommer i nät. LSK går verkligen för en seger och har flera nästan-lägen. Trollhättan har också sina lägen, men försvaret tillsammans med Bergman i målet räddar laget. Trots flertalet dramatiska slutminutrar så blir det inga fler mål utan matchen slutar 1-1.

Stort tack till er som fanns på plats och hejade fram oss ikväll! Härnäst väntar en tuff bortamatch på lördag när LSK gästar Oskarshamn. Väl mött.

???? Höjdpunkter

__________
50/50-lotteriet:
Andrapriset hämtades aldrig ut vid matchen. Vinnaren med nummer 06003 får gärna höra av sig via mail till admin@LSK.se