Om Assyriska Turabdin IK

Assyriska Turabdin IK är en ny och spännande bekantskap somgrundades 1998 av Assyriska Turabdinföreningen i Jönköping. Det blev dock bara en säsong i division 6, men 2008 återupptogs fotbollsverksamheten med en långsiktig ambition. 2010 vann laget division 6 och spelar nu för första gången i division 1 efter att ha vunnit division 2 östra Götaland förra året. En sagolik resa som uppmärksammades i fotbollssverige.

Man har tydliga strukturer kring den sportsliga organisationen men också för att utveckla föreningen. Verksamhetsidén är att sportsligt nå toppen, ta socialt ansvar för frågor om mångfald och integration i Jönköping, ha en stark och balanserad ekonomi och vara kommersiellt attraktiv för näringslivet.

Efter en något trevande inledning kom första trepoängaren mot Oskarshamn och ytterligare två segrar innan LSK satte stopp för sviten med 3-1 förlust hemma på Rosenlunds IP. Därefter har laget med bra spel stabiliserat sig på övre seriehalvan och är i mycket god form med nyliga segrar mot FC Trollhättan och Torns IF. En spelare att hålla ett extra öga på är talangen Noah Shamoun som är född 2002 och redan visat upp sig i Tysklands andra liga och italienska Parma.

Det är med andra ord två mycket formstarka lag som idag drabbar samman på Skarsjövallen när det ungdomliga Jönköpingslaget med supporters samt publik hälsas välkomna till en som vi hoppas spännande och juste match.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail