Om Åtvidabergs FF

1907 föddes bruksortsföreningen Åtvidabergs IF men fotbollen började ta fart först i slutet av 1920-talet. Första säsongen på elitnivå spelades 1932/33 då föreningen också bytte namn till Åtvidabergs FF, förkortat ”Åtvid” med siktet inställt mot att bli ett allsvenskt lag. Först 1951 vann så laget division II och gick upp i allsvenskan där sejouren dock blev ettårig men återkom i allsvenskan 1967. Efter Åtvids stora framgångar under slutet på 60-talet och början på 70-talet har laget åkt berg- och dalbana i seriesystemen under många säsonger fram till 2015 när man åkte ur för att 2017 ramla ur superettan och ner i söderettan.

I superettan har Åtvid och LSK mötts i tolv matcher där Åtvid vunnit fem och LSK tre medan fyra matcher slutat oavgjort. Vårmatchen i söderettan på Kopparvallen slutade 1-1 där LSK ledde fram till 94.e minuten och nästan satt sig på hembussen med tre poäng då Åtvid kvitterade på en hörna.

Liksom LSK har Åtvid haft det minst sagt besvärligt under nästan hela säsongen och varit parkerad på jumboplatsen i 20 omgångar. Men efter fyra raka hemmasegrar och senaste två segrar mot Utsikten och Lund har laget tagit sig över kvalstrecket med nyfunnen spelstyrka och uppsving i bästa LSK-stil. Så det är två mycket formstarka lag som kommer till spel när vi hälsar det Blåvitaröda Östgötarna med supporters välkomna till Skarsjövallen och en spännande drabbning med förväntad hög spelkvalité.

 

 

Skribent: Gunnar på Orust

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail